Hogyan kezdjük el a dog dancing tanulását?
Tegyél be valami jó rapzenét, és mutass be neki, néhány alaplépést:) Érezzétek a ritmust!
Bocsi! Nem tudtam kihagyni:)
Szerintem is az engedelmesség a legfontosabb bármilyen sportnál is. Úgy dog dancinget elkezdeni nem lehet, hogy a kutya nem szalad oda hozzád első szóra, nem fekszik le, nem ül le, bármilyen körülmények között, bárhol. Képzelj el egy versenyszituációt. Egy versenyen vagytok, ahol még sosem volt a kutyád abban az épületben, nyilván vannak új szagok, új emberek, érdekli, ez természetes. Amikor bementek a színpadra, ahol a zsűri és az emberek is titeket néznek, a kutyád elszalad, és mondjuk a 3. hívásodra jön be. A maximális engedelmesség a legfontosabb. Én egyszer voltam versenyen, akkor sem a saját kutyámmal, egy közeli barátnőm megbetegedése miatt ugrottam be. A legtöbb kutya pl. egyből lábnál követéssel ment be a színpadra a gazdájával, viszont volt olyan, aki elszaladt, és csak a többszörös hívások után jött be. És lehet, hogy a kevésbé engedelmes kutya előadása sokkal jobb volt, mint a másiké, de az engedelmes győzött.
Na most, ha az engedelmesség meg van, akkor haladhattok tovább. Nagyon fontos része a dog dancing trükkjeinek pl. a pacsiadás, forgás, hempergés, ugrás, kerülés, szlalom, nyolcas.. ezeket mind max. szintre kell hoznod, és utána kezdhetsz el akár általad kitalált, vagy más ismert trükköket tanítani. A zenének is pörgősnek, ütemesnek, de mégis lassabbnak kell lennie, hogy mindketten tudjatok mondjuk zenére csinálni a dolgokat.
Én azt mondom, hogy dog dancinget klikkerrel sokkal könnyebb tanítani, mint sima jutalomfalatokkal. A sima jutalomfalattal a cselekvést dícséred meg, viszont a klikkerrel egy pillanatot tudsz megerősíteni. Ez fontos akkor, amikor pl. integetést tanítasz, mert minél magasabbra emeli a lábát, már akkor rögtön ráerősítesz. Minden egyes lábmozdításáért klikkelsz, és ezt sima jutalomfalattal sokkal hosszabb lenne megtanítani. A klikkerrel a rosszul berögzült dolgokat is ki lehet javítani, ellenben a sima jutalomfalatos tanítással, sokkal nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!