Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam mudimat...

Hogyan szoktassam mudimat frizbihez?

Figyelt kérdés
Eléggé fél tőle, és én szeretnék vele ilyen sportot űzni. Bár mondjuk apportírozni se nagyon van kedve, de azért megpróbálnám.
2011. febr. 16. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+train+you..

Itt van néhány hasznos videó, nézegesd meg őket.

2011. febr. 16. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:

szia!

Én a labdázáshoz próbálom most az enyémet. De mivel terelőkutyák ezek, nem apportíroznak. Az enyém se akar. De nem erőltetem, inkább kergetőzünk, azt nagyon tudja :))

Igazán csak valamilyen állat terelése elégítené ki szerintem. Erősen gondolkodok néhány liba beszerzésén.

szerintem ha az alap vezényszavakat tudja a kutyád, akkor előbb-utóbb meg fogja érteni, mert nagyon okosak. Csak amíg fél, ne dobáld felé, mert tényleg félni fog tőle! Inkább add neki oda eleinte, hadd szokja!

2011. febr. 16. 15:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor majd próbálkozunk!
2011. febr. 16. 17:26
 4/7 Ninna ♥ ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok a fisbeezéssel, hogy ha a kutya nem szereti, nem apportos, akkor hagyni kell a francba, nem neki való. A sport csak úgy sport a kutyának, ha ő is élvezi. Akármennyire is erőlködsz, nem biztos hogy meg tudod vele szerettetni annyira, hogy élvezze. Van rá sok módszer, ki lehet őket próbálni, de én nem erőltetném. Bár arra nagyon rácsodálkoztam, hogy mudi kiskutyáról van szó, mert általában a mudik nagyon apportosak, és szeretik a labdajátékokat, frisbeet.

Egyébként ha nem jön be, akkor meg lehet vele több sportot is próbálni. Mivel nagyon könnyen tanul, éber, figyelmes, ezért szerintem az obedience, dog dancing is nagyon jól menne neki, és mind a kettőt szerintem nagyon szeretné :)

2011. febr. 16. 18:48
 5/7 Ninna ♥ ***** válasza:
100%
Kicsit meglepődtem az előző válaszoló válaszán, hogy alig akar a mudija apportozni. Nálunk mudi testvérek vannak a környékünkön, mind a kettő iszonyú apportos, sosem tanították őket. Mindegyik fajtajellemzésben is ez van, de lehet, hogy az ő kutyája különleges, mert minden kutya más és más. De általánosságban a mudik apportosak, szerintem.
2011. febr. 16. 18:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 mudim van, egyik sem szereti túlzottan az apportozást. Visszahozzák meg minden, kicsit örülnek de ennyi. Erre is igencsak nehéz volt rávenni őket, szóval úgy látszik ez mégsem olyan ritka a mudiknál. Az enyémek speciel úgy látom unalmasnak tartják. Jobban szeretnek száguldozni.

Amúgy én úgy szoktattam hozzá a kutyám a frizbihez hogy imádja a jutalomfalatot, szóval ha bármit is tett vele akkor adtam neki egy csomót és jól megdicsértem, meg a frizbibe tettem a kaját és úgy etettem. A háromból kettőnek sikerült megtanitani hogy kicsit szeressék, de a harmadiknak nem, szóval ez az arány.. xD

OFF

Nina, mi az a sok módszer amit emlegettél?

2011. febr. 16. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Enyém is inkább száguldozni szeret. Kerítésen belül szívesen visszahozza a labdát meg mindent, de ha kiviszem a tágas mezőre, nem érdekli. Kilövi magát és csak fut és fut. Meg tudom érteni.

Azért kipróbáljuk, de persze ha nagyon nem érdekli nem fogom erőltetni.

2011. febr. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!