Miért nézik le az emberek a keverék kutyásokat és fordítva?
Nem egyszer hallottam, olvastam, tapasztaltam, hogy lenézően kérdezték, vagy írtak keverék kutyáról ill. fajtatisztáról.
Tehát miért fáj egyeseknek, hogy valaki kiállításokra jár, és díjakat nyer a fajtatiszta kutyája, és miért fáj a másiknak, hogy valakinek meg keverékje van?
Kutya kutya. Nem ?
ezt már én is észre vettem.
nekem 3 keverékem van abból 2 menhelyi
és a múltkor sétáltattam őket egy srác odajön
megsimogatja kérdezi milyen fajta [közbe mosolyog]
amikor mondom hogy keverék egyből elmegy.
Olyan rosszul esett.:S
Nem kell vele törődni.
A gazdag lenézi a szegényt, a szép a csúnyát, stb. Ez emberi randa tulajdonság. Nem mindenkire jellemző. Az ilyenen át kell nézni.
A fajta egy mesterséges fogalom. 3 szervezet van, akik elfogadnak fajtákat és definiálják mi egy fajta és hogy nézzen ki. Ennek az alapja több ezer éves, és a mai napig sem tudni hogyan lett farkasból kutya.
A XX században nem sikerült egyetlen állatfajt sem háziasítani, pedig sokan próbálkoztak. Tehát, marad az a genetikai állomány, ami évezredekkel ezelőtt valahogyan kialakult, és ebből egy-egy tulajdonságot kiemelnek (fajta).
De ha nem őriznék meg a fajtákat akkor sajnos ezek a tulajdonságok is visszafejlődnek. Szerintem beszélj egy kutyatenyésztővel, hogy mi az hogy tenyésztés, és akkor megérted hogy miről van szó.
Tudom mi a tenyésztés, és mivel nincsen annyi tőkém, hogy bele kezdjek, így nem fogok hozzá.
Én a keverék kontra fajtatiszta tábort nem értem meg.
A keverék is kutya meg a fajtatiszta is.
Amúgy nekem is van fajtatiszta, keverék, és sintér telepről kutyám. külömböző egyéniségek, de egyformán szerethető mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!