Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek egy 15 éves...

Szerintetek egy 15 éves lányhoz milyen kutya fajta illik?

Figyelt kérdés
Szeret kutyit sétáltatni, de nem nagyon szereti a nagyon nagy kutyákat... Ahhoz képest lusta a lány. Nem kéne neki túl nagy mozgás igényű kutyi, elsősorban fajta érdekelné!!
2011. febr. 16. 10:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nincs elképzelés róla, akkor én bemennék egy olyan menhelyre, ahol a gondozók jól ismerik a náluk lévő kutyákat (tordaszoo, noé, lelenc, szentendrei árvácska) és ottt ugyanezeket elmondanám, és közösen választanék a lányommal egy már fitala felnőtt kutyát, akinek már lehet látni milyen a jelleme és már nem hebrencs, sok foglalkozást igénylő kölyök.
2011. febr. 16. 10:07
 2/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok: a magyarázat lemaradt...

Én annak a híve vagyok, hogy fajtát az ember céllal válasszon: ha vadászni akar, ha terelni akar, ha sportolni akar, ha specifikusan az a fajta tudja csak azt amire szüksége van. Ha az ember egy kutyát csak szeretni akar, és nincsenek elképzelései, akkor arra a menhelyi kutyák (is) tökéletesen megfelelnek.

2011. febr. 16. 10:10
 3/16 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek, egy menhelyi kutya tökéletes választás lenne. Vagy esetleg írd le, hogy melyek azok a fajták, amik szimpatikusak, és mi amennyire tudjuk, leírjuk, hogy megfelelne-e, stb.
2011. febr. 16. 10:13
 4/16 A kérdező kommentje:
Oké. Törpepincser, pumerániai törpespicc, Yorkshire terrier, Foxterrier, Sheltie, Beagle, Golden retriver, Bichon havanese, Bullterrier, Westie, Angol cocker Spániel!! Szerintetek melyik illik hozzá??
2011. febr. 16. 11:21
 5/16 A kérdező kommentje:
+a labrador!! :D
2011. febr. 16. 11:22
 6/16 anonim ***** válasza:

Ok. Foxterrier, Sheltie, Beagle, Golden- és labrador retriever, bullterrier, spániel kilőve - ők nagy mozgásigényűek és/vagy nagyon nagy foglalkozásigényesek.

A maradékból válasszatok.... bár ilyen szórás alapján már igazán menhelyről is lehetne....

2011. febr. 16. 11:28
 7/16 anonim ***** válasza:
Hát én 13 éves vagyok és spánielem lesz. De én nem vagyok az a lusta fajta, és rengeteget sportolnék vele. Biciklizés, séta, parkban játék, tanítás, agility, dog dancing. Én annak a híve vagyok, hogy amilyen a gazdája olyan a kutyája. Azaz szerintem a kutyád lehet, hogy szintén lusta lenne.
2011. febr. 16. 12:01
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönjük!!!
2011. febr. 16. 12:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Ő is agility-t, biciklizni, korizni akar vele!!!! :D
2011. febr. 16. 12:11
 10/16 anonim ***** válasza:

Azt írtad lustácska.

Plusz egy dologba nem gondoltatok bele. Most 15 éves lány 3-4 év múlva bulizós egyetemista lesz.... vajon akkor is ugyanannyit fog vele foglalkozni?? és egy kutya 10-15 évig él!!

Kezdő kutyásnak meg tök mindegy milyen kutyával kezd agilityzni - akkor még úgyis az alapokat tanulja... Ellenben a biciklizés, korizás nem való egy bichonnak vagy yorkienak.

Szerintem ezt gondoljátok még egyszer át.

Milyen célra kell a kutya?

TÉNYLEGESEN mennyi idő jutna rá? (nem csak most, élete végéig)

Ki vigyáz rá, ha elutaztok?

Mennyit szántok a megvételére? (mert ha 20-30 ezret akkor inkább menhely... bár szerintem a leírásotok alapján mindenképpen onnan hoznék)

Mennyit szántok a tartására?

2011. febr. 16. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!