Szerintetek egy 15 éves lányhoz milyen kutya fajta illik?
előző vagyok: a magyarázat lemaradt...
Én annak a híve vagyok, hogy fajtát az ember céllal válasszon: ha vadászni akar, ha terelni akar, ha sportolni akar, ha specifikusan az a fajta tudja csak azt amire szüksége van. Ha az ember egy kutyát csak szeretni akar, és nincsenek elképzelései, akkor arra a menhelyi kutyák (is) tökéletesen megfelelnek.
Ok. Foxterrier, Sheltie, Beagle, Golden- és labrador retriever, bullterrier, spániel kilőve - ők nagy mozgásigényűek és/vagy nagyon nagy foglalkozásigényesek.
A maradékból válasszatok.... bár ilyen szórás alapján már igazán menhelyről is lehetne....
Azt írtad lustácska.
Plusz egy dologba nem gondoltatok bele. Most 15 éves lány 3-4 év múlva bulizós egyetemista lesz.... vajon akkor is ugyanannyit fog vele foglalkozni?? és egy kutya 10-15 évig él!!
Kezdő kutyásnak meg tök mindegy milyen kutyával kezd agilityzni - akkor még úgyis az alapokat tanulja... Ellenben a biciklizés, korizás nem való egy bichonnak vagy yorkienak.
Szerintem ezt gondoljátok még egyszer át.
Milyen célra kell a kutya?
TÉNYLEGESEN mennyi idő jutna rá? (nem csak most, élete végéig)
Ki vigyáz rá, ha elutaztok?
Mennyit szántok a megvételére? (mert ha 20-30 ezret akkor inkább menhely... bár szerintem a leírásotok alapján mindenképpen onnan hoznék)
Mennyit szántok a tartására?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!