Örökbefogadtam menhelyről egy kutyust már több mint fél éve..Érdekes dolgok vannak,amik nemtudom rontanak e a pozíciómon.Panelben lakunk,és a lépcsőházi ajtónál megáll,és előreenged,de a lakásunk ajtajánál már furakszik..nekem úgy tűnik,hogy fél,hogy kinthagyom ott..a többi ajtónál mindenhol előre enged..Van amikor elmegyünk sétálni,talál valami szagot,és akkor nem mindig figyel a behívásra....10 ből 4 x kb,a többi esetben visszajön.Amikor szaglászik és nemfigyel,azt a módszert alkalmazom,hogy kizökkentem a szituációból..megbököm valahol,és utána egyből szótfogad a behívásra,otthaggya a szagot.Szerintetek ezt így jól csinálom?de leginkább az ajtókra lennék kiváncsi,hogy a saját lakásunk ajtajánál mért tolakszik..
2011. febr. 16. 07:40
1/8 anonim válasza:
mert attól fél hogy kizárod,elhagyod.
mint írtad menhelyi kutya,nem tudhatod hogy mielött oda került mi történt vele.szeretetre vágyik és biztonságra aminek az alapja a lakás.
22/N
2011. febr. 16. 08:40
2/8 anonim válasza:
Mi családi házban lakunk, de ugyanez a probléma. A ház ajtajánál elémfurakszik, de a kapunál mindig előreenged! A többiben ügyes vagy! Csak légy kitartó és következetes!
2011. febr. 16. 08:56
3/8 anonim válasza:
Séta után egyből kap enni?
Mert nálunk is ez volt. Azért furakodtak mert tudták ha már bent vagyunk akkor jön a kaja. Én erről letiltottam őket. Nem paranccsal, tehát nincs "marad" vezényszó, hanem tekintéllyel. Így mostmár én lépek be a lakásba, házba először, majd ők.
Ha te úgy érzed, h ez gyengítheti a pozíciódat, akkor akármennyire túródik, furakszik (és tök mindegy h miért), állítsd le és csak utánad léphet be, engedélyre.
Tapasztalatból mondom, h az ilyen kis önálló, a kutya általi szabálymódosítások idővel elkanászodáshoz vezetnek.
2011. febr. 16. 09:20
4/8 zsuzsabazsa válasza:
Az enyém is furakodik az ajtón befelé.
Engem nem zavar mert,egyébként nincs vele semmi gondom.
2011. febr. 16. 11:41
5/8 anonim válasza:
csak viselkedj következetesen vele és nem lesz problémád-a lényeg, hogy a kutyus érezhesse azt, te vagy a döntéshozó minden esetben!(mindegy, hogy miért tolakszik-ne tolakodjon ez a lényeg-valószínűleg ténylegesen izgatottságból, vagy mert kint esetleg bizonytalan és bújna be a menedékbe-látatlanban, a leírás alapján ezt lehetettlen megmondani)
2011. febr. 16. 11:48
6/8 Csurmi válasza:
Végre egy jó kérdés és jó válaszok. Itt csak következetes gazdik szólaltak meg.
Nekem fel sem tűnt eddig hogy a kutya elém furakszik. Sőt a németjuhászom lazán kinyitja az ajtót. De csak akkor megy ki ha többször jelez és én nem tudok ajtót nyitni. Ha nem akarom hogy mászkáljon bezárom az ajtót.
Reggel pedig pontosan 8-kor nyit ajtót ha mégis kint maradt éjszakára. Ilyenkor nem bírja és kíváncsi hogy jól vagyok-e. Feljön az emeletre, kinyitja a hálószobát is, ha esetleg aludnék, és megnézni jól vagyok-e. Ha alszom akkor addig néz amíg látja, hogy lélegzem, minden rendben. Ezután kimegy a házból és teszi a szokásos reggeli köreit. Az ajtó valahogy nem volt soha kérdés. Akkor most rosszul neveltem?
2011. febr. 17. 04:24
7/8 A kérdező kommentje:
Nem nevelted rosszul,igazából ez,hogy ki megy előbb be az ajtókon,nem akkora dolog....akkor vagy falkavezér,ha bármiről letudod tiltani a kutyádat..én ezt csak így mellékesen megkérdeztem,hogy ront e valamit a pozíciómon a kutyával szemben.
2011. febr. 17. 08:31
8/8 zsuzsabazsa válasza:
Az, hogy a kutyád előbb be megy az ajtón, semmit nem ront a pozíciódon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!