Mennyibe kerül egy kutya fülének a felvágása?
A jelenlegi törvény nem teljesen egyértelmű ezzel kapcsolatban.Akkor legális az ilyen beavatkozás ha azt a fajta jelleg megkívánja.Fajta jellegről akkor beszélhetünk ha pl. a hegyes fül vele született adottság egy állatnál, de valamien betegség fojtán mégis egy kutya kajla füllel születik.
Mivel év tizedek év századok óta csonkítják az állatokat, ezért már-már fajta jellegnek számít pl a stafinál a hegyes fül.
Megjegyzem mellesleg hogy sztem a stafi pont sokkal aranyosabb kajla füllel, mint hegyessel.De ez egyedi vélemény.
15:23!
Ha elejétől olvastad volna, akkor láthattad volna amit már írtam, hogy az ár attól is függ hogy RÁ KELL E ALTATNI.
Már mint az altatásban lévő kutyának kell e még anyag, cucc, hogy mélyebben aludjon.....
Tehát IGEN altatásban végzik ezt a fajta műtétet is.
Állatoknál minden műtétet altatásban végzik. Még a fogkő eltávolítást is.
15:23
Nem, az állatorvos fog egy ollót és levágja, utána meg végignézi, hogy ömlik a vér a kutya füléből...Micsoda kérdéseket tesznek fel egyesek...
Nyilván altatásban történik a műtét.
Tudtommal lézerrel végzik a felvágást,természetesen altatás alatt.
És nem értem ezzel mi az állatkínzás,hisz még kutyakiállításokon is felvágott fülű ebek díszelegnek!
Kérdező!
Helyesbítsünk.
A kutya fülét nem felvágják, hanem levágják. ( kupírozzák )
Az hogy milyen módszerrel dolgozik a doki azt orvosa válogatja.
Van aki lézerrel dolgozik van aki meg termoval ( Thermokauter ).
Mind két esetben égeti a fület a sablon mentén.
Itt vidéken meg volt olyan,aki otthon csinálta sniccerrel,érzéstelenítés nélkül egy staffnál,mivel "kemíny kutya a pitbúúúll,bírnia kell a fájdalmat".
Na ez állatkínzás,látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!