Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tapasztalaitok vannak...

Milyen tapasztalaitok vannak a Beagle-lel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Tudom buta kérdés... Szeretnék egyet, és már sokat olvastam róla. De azért mégis kíváncsi lennék a ti tapasztalataitokra, mindennel kapcsolatban.
2009. febr. 11. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Beaglem van.

Nagyon cuki, aranyos (külsőleg is)..

De nagyon kajla is, noh meg iszonyat rossz, hisztis, visszafelesel, és szeret durcizni is.. :)

Nagy a mozgásigénye, eléggé szökős.

És nagyon-nagyon "hülécske", de tényleg.. Mint egy kisgyerek, aki folyton rossz fát tesz a tűzre.

Igazából én csak az enyémről tudom, hogy milyen, nem hiszem, hogy minden beagle ilyen, vagy ennyire nehéz eset.

Ennek ellenére viszont iszonyatosan lehet szeretni. És sztem külsőleg is vmi eszméletlen édes.

2009. febr. 11. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
sok kutyást ismerek és sokan mondták hogy szökős eléggé. megy "vadászni"...
2009. febr. 11. 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:

A beagle azért szökős, mert kopó. A vadászkutyáknak is több típusa van: a kooperatív kutyák, akik az emberrel, az ember parancsára dolgoznak (ilyenek pl. a retrieverek, vizslák, spánielek) és vannak azok a kutyák akik fajtársaikkal, falkában, emberi parancs nélkül dolgoznak (ilyenek a kopók, agarak) - ők azok akik űzik a vadat, nyom alapján mennek, az emberek meg csak utánuk. Ezeket az ősi ösztönöket nem vetkőzik le olyan könnyen, főleg ha egy temperamentumosabb példányt fogsz ki. Kemény kéz kell hozzá.

De akkor is számítani kell rá, h egy beaglenek egy érdekes szag mindig fontosabb lesz mint a gazdi parancsa. Pont azért mert sose kellett parancsokat végrehajtania (csak a mai világban amikor már bent lakik a városban az emberrel egy lakásban), így önfejű és megy a maga feje ill. orra után. Makacs.

Én első kutyának nem vennék, csak is akkor ha már van tapasztalatom a kutyakiképzésben. Mert az egy dolog h cuki, de meg is kell tudni nevelni, h egy városban is biztonságosan tudjon élni.

2009. febr. 11. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a legjobb választás első kutyának. Egy időben nekem is nagyon tetszett, és venni is akartam, aztán megismerkedtem a 3 házzal arrébb lakó szomszédunk beagle-jével... Állandóan csatangolt, kirágta magát a kerítésen, és hozzánk is rendszeresen beszökött. Szabályosan bontotta szét a kerítést :)) Amúgy nagyon szép, és szelíd kutya, de ez a szökdösési mánia elég terhes lehet a gazdiknak.

Én inkább Cavalier spánielt ajánlanék első kutyának, mert talán a legkönnyebben kezelhető fajta.

2009. febr. 12. 15:20
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

nem első kutya lenne...

2009. febr. 12. 17:29
 6/6 anonim válasza:
Nekem van egy lány beagle-m, 2 éves. Ez az első kutyám és jól megvagyok vele. Könnyen tanítható de nem nagyon lehet elvinni póráz nélkül sétálni mert kopó és ha érez valamilyen szagot akkor utánna kell mennie és ebben az időben nem igazán engedelmeskedik. De amúgy helyes , okos, kicsit csínykedő és mindig éhes kutya szerintem.........
2009. márc. 5. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!