Hogy tudnám ezt megoldani?
Szóval van egy 10 hónapos, közepes méretű keverék kan kutyám és márciustól elkezdünk járni kutyasuliba. A gond csak az, hogy 20kmrre van tőlünk a suli és nem tudnak mindig elvinni oda. A buszon és a vonaton gondolkodtam, viszont nem tudom, hogy viselné a kutyám. Ti melyiket ajánlanátok? Valamint minden esetben kötelező a szájkosár? Mert akkor be kell egyet szereznem. A vonattal csak az a baj, hogy az állomás messze van a kutyasuli helyszínétől, valamint ott a hajléktalan szálló és a hajléktalanok kutyáival sajna tele van minden. :/ A busz jó lenne, csak még sosem utaztunk úgy. Tudnátok adni tanácsokat, hogy melyiket válasszam és hogyan?
Köszönök mindent! 15/l
Szerintem a buszt válaszd. Ezesetben kell szájkosár, és kell fizetni a kutyának jegyet. Annyiba kerül, mint egy normál buszjegy ára.
Hát, először azt próbáld meg, hogy a kocsiba fél-e beszállni, vagy vezesd fel valami meredek lépcsőn, így gyakoroljatok. Egyébként érdemes megpróbálni, de ha jól szocializált a kutya és nem félős, akkor szerintem fel fog menni. :) Vagy ha nem akar felmenni a buszra, felkapod az öledbe és felrakod. 10hónapos közepestestű kutya szerintem még nem olyan nehéz. :P A buszon pedig jutalmazd, ha felmegy a lépcsőn, és az utazás közben is, ha jól viselkedik.
Remélem tudtam segíteni, és sok sikert!
Én talán a buszt választanám. Szájkosár és póráz minden esetben nagyon fontos, de valamint legyen nálad zacskó is, hogy ha hány, vagy bepisil, bekakil, fel tudd takarítani. Attól nem kell félned, hogy hogyan fog viselkedni. Ilyenkor meg vannak első alkalommal szeppenve egy picit, főleg a szájkosár miatt. Fontos, hogy az utazás előtt 24 órával ne kapjon semmit enni. Jutalomfalatot vigyél magaddal a buszra. Ha nyugodtan viselkedik, és fekszik előtted, akkor simi+jutalomfalat. Ha 5 perc múlva is nyugodt, megint simi+jutalomfalat. Ha fél, ne kezdd el simogatni, azzal azt erősíted meg benne, hogy félni kell, mert ez tetszik a gazdinak.
A szájkosárhoz viszont még hozzá kéne szoktatni, úgy, hogy még nem ismeri a szájkosarat, nem szabad utazáskor használni, ugyanis nagy hiszti lehet belőle. Fokozatosan szoktasd hozzá. Sétáknál először csak add rá egy percre, közben simogasd, nyugtatgasd, mikor levetted róla, jutalomfalat. Később növelheted az időt is. Először csak fél percig van rajta, utána 2 percig, fél óráig, egész séta alatt, kocsiban, és utána a buszon/vonaton is. Miközben rajta van a szájkosár, csináljatok kellemes dolgokat. Játssz vele, simogasd, sétáljatok, szaladgáljatok stb, és amikor levetted, újra ismételd meg ezt, de kapjon jutalomfalatkákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!