Hogyan szoktathatnám hozzá mopsz kutyám a kisbabámhoz?
Hamarosan megérkezik a kisbabám így kicsit aggódok h a kutya h fogja viselni.
Ő nagyon pörgős, mindenbe beleüti az orrát.
Attól félak h amikor majd szoptatatok nem fog békén hagyni minket.
Eddig az ágyunkba aludt de ha itt lesz a baba le akarom szoktatni róla ha a kicsi az ágyba van.
Kérlek titket adjatok tippeket!
Köszi
Már most le kéne szoktatni.
Ha csak a kicsi után kezded el, egyértelműen féltékeny lehet. Egy megrázkódtatás elég egszerre - neki is, neked is.
Minél előbb kezdd el szoktatni, mert ha a baba érkezéséhez köti a számára rossz változásokat, annak csúnya vége lehet.
Esetleg elvihetitek kutyaiskolába, ott több tanáccsal tudnak szolgálni az esetlegesen felmerülő problémák kapcsán.
egyetértek a többiekkel, hogy minnél előbb le kell szoktatni az ágyban alvásról..de hogyan? először is legyen meg a SAJÁt fekvőhelye, ahol senki nem zavarja, de nem a ház legeldugodtabb helyéségben!!! először is oda kell szoktatni! és ha fell megy az ágyra, leparancsolni onnan...ha esetleg agresszivvá válna, akkor például a séta után "véletlenül" hagyjuk rajta a pórázt. ha felmegy az ágya, akkor húúzuk le őt onnan a póráz segitségével és ha lement, dicsérjük meg..de nem muszáj pórázt használni..elég ha lecsalogatjuk a kedvenc kajájával..és ha lejön, neki adjuk jutalomként..és ezt szépen sokszor kell ismételni.....
Ha megszületik a baba, lehet, hogy féltékeny lesz rá, de ezt is meg lehet oldani. Nem kell a kuytát teljesen elszigetelni a gyerektől, épp ellenkezőleg....
Meg kell értetni a kutyával, hogy a gyerek nem az ellensége...egy helyésgebn legyen a gyerek és a kutya,..és össze kell szoktatni őket...
Ez tényleg nehéz dolog lesz, de szerintem mindenképp meg kell oldani.Sőt nem csak az ágyról, hanem a lakásból is ki kellene szoktatni a kutyát, ha újszülött érkezik, bármilyen fájdalmas is. Szerintem olyan családban ahol három év alatti kisgyerek van nincs helye a házban sem kutyának sem macskának már csak higiéniai szempontból sem és akkor még a biztonságról nem is beszéltünk...
Én is állatbarát vagyok, tévedés ne essék, de ezt így látom helyesnek: a gyerek mindenek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!