Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért nem jó ha a behívásnál a...

Mért nem jó ha a behívásnál a nevét mondom nem pedig azt hogy "gyere ide"?

Figyelt kérdés
Csak mert azt olvastam már több helyen is, hogy lehetőleg ne a kutya neve legyen a parancsszó behívásnál, de amikor azt mondja valaki, hogy a kutyája hallgat a nevére azt akkor hogy érti?
2011. febr. 10. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a nevén szoktam hívni,vagy a neve és hozzám!:)
2011. febr. 10. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Név+hozzám.

A gyere ide is működik, de akkor nem ül be elém, csak közelebb jön.

2011. febr. 10. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
én álltalában amikor a nevét mondom csak felfigyel rám amikor azt mondom gyere ide akkor meg odajön hozzám, pedig még csak 3 és fél hónapos....
2011. febr. 10. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Én pont a fordítottját olvastam. :D A könyvben az volt leírva, hogy a gyerére lehet több kutya is jönne, de ha a nevén hívod, akkor tudni fogja, hogy az csak neki szól. :D

Mondjuk ez a mi esetünkben igaz, mert nekem több kutyám van és a gyerére és hozzámra jön az összes, a nevükre meg csak az , amelyiknek szóltam. Mondjuk még olyat nem tapasztaltam, hogy a gyerére az összes kutya odajött volna, de előfordult már egy-két kutyával, hogy jött az is, nem csak az enyémek. :)

Egyébként én is azt szeretem, ha kutya neve és hozzám.

Úgy csináljuk, ahogy egyik válaszoló, a hozzám a beüléssel és akkor munka van, a gyere meg csak sima hívás, akkor nem kell beülnie.

2011. febr. 10. 16:08
 5/8 Ninna ♥ ***** válasza:
100%
A kutyaiskolákba is úgy tanítják, hogy név + parancsszó. Én, ha pl helyben maradásra utasítom a kutyámat, az úgy hangzik: "Menta, ott marad". Ha pedig behívom, az annyi, hogy "Menta, gyere ide".. a neve mindig fontos, de csak a nevén nem hívhatod, mert nem fogja tudni, hogy csak figyelnie kell, vagy odamenni is. Egyébként az, hogy a gyere ide parancsszóra több kutya is odamegy, az hülyeség. Elvégre minden kutya ismeri a gazdája hanglejtését.. az én kutyám idegennek pl. klikkerre, hívásra, kajára se megy oda, csak ha tőlem utasítást kapott.
2011. febr. 10. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Viszont vizsgákon, versenyen nincs név +vezényszó, mert az már kettős vezényszónak számít.

Szerintem minek a nevét pluszban mondani? Ismeri a gazda hangját, tehát neki szól, nem másnak. Tanulási szakban még mehet megerősítésként.

2011. febr. 10. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:

behívásnál kifejezetten hasznos használni a nevet is(a nevére felfigyel és így "veszi" a parancsot) pláne ha több kutya is van a környéken vagy a családban-más parancsnál vagy korrekciónál ténylegesen értelmetlen és zavaró lehet a kutya számára

a nevet pedig szemkontaktal együtt érdemes kondicionálni-tehát a nevére rádfigyel,-nem kell, hogy ez más parancsot is jelentsen

2011. febr. 10. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát én azért nem örülnék, ha egy vadidegen azt mondná, hogy gyere, és a kutyám odamenne hozzá. Az én kutyám csak nekem engedelmeskedjen, és az én hangomra. Vizsgán, ill. versenyen, CSAK hozzám vezényszó, semmi név.
2011. febr. 11. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!