Mit kell tudni egy kutyakiállításról?
Hát, ez azért nagyon hosszú.
Minden szabályzatot megtalálsz itt: [link]
Aztán érdemes kiállításokra kijárni, ezt máshogy úgysem lehet megtanulni. A kutyád tenyésztője az, akitől remélhetőleg nagyon sok segítséget tudnál kapni.
Még én sem jártam kiállitáson,de nyártól elkezdem :)
Az én boxerem kiállitási célokkal van megáldva ^^
Hát külön osztályok vannak.. Baby,Kölyök,Fiatal,Növendék,Nyílt,Champion,Munka,veterán.
Megvan szabva hogy mennyitől mennyi idős korig lehet a megfelelő kategóriába nevezni egy kutyát.
Kiállítási osztályok:
Bébi osztály: 3-6 hónapos korig
Kölyök osztály: 6-9 hónapos korig
Fiatal osztály: 9-15 hónapos korig
Növendék osztály: 15-20 hónapos korig
Nyílt osztály: 20 hónapos-8 éves korig
Champion osztály: 15 hónaposnál idősebb Champion címmel rendelkező kutya
Munka osztály: 15 hónaposnál idősebb Munka bizonyítvánnyal rendelkező kutya
Veterán osztály: 8 évestől idősebb kutya
Ha tenyésztőnek mondod hogy kiállitási célból szeretnél kutyát,biztosan segít :) és szerintem ő is elmagyarázza ezeket :D
Ha segítettem kérlek egy zöld hasznos kezet ^^ Köszii! :D
Szép napot ^^
Szépen kell tudni állni a kutyának, röviden ennyi :D És nem árt, ha pórázon szépen tudod vezetni. Egyes fajtáknál az a jó, ha kicsit húznak, másokat úgy kell fölvezetni, hogy a gazdi menjen elöl. A kutyának tűrnie kell, hogy a bíró megfogdossa, megnézze a fogát, ha kan akkor a golyóit is.
Csak törzskönyves, ivaros kutyával tudsz indulni MEOE kiállításokon. Már egész kicsi kortól lehet vinni a kutyát. A kozmetikázáshoz is mielőbb hozzá kell szoktatni, mert ez egy szépségverseny ugye. Előtte általában megfürdetik a kutyákat, és fajtától függ, hogy nyírják vagy trimmelik-e és hogy azt hogyan. A kozmetikázáshoz tehát hozzá kell szoktatni és nem árt, ha ketrecbe is be van szoktatva, hogy amíg nem ti vagytok a ringben, addig a ketrecben nyugodtan tudjon pihenni a kutyus. Ja és persze fontos a jó szocializáció is, hogy ne akarja a többi kutyát megenni a ringben. :D Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!