Nem maradt fent! Visszajött! Úgy tudom, hogy öregségben. De ez nem biztos.
2011. febr. 5. 14:12
3/12 anonim válasza:
wow! pont ezen gondolkodtam tegnap! :O
2011. febr. 5. 14:15
4/12 anonim válasza:
Mikor felküldték már tudták hogy nem fog visszajönni. Ezért is az étel adagolójában lévő kajájába mérget raktak ami végzett volna vele hogy ne szenvedjen, de már a kilövés után 1-2 órával elpusztult így arra már nem volt szükség :(
2011. febr. 5. 14:17
5/12 anonim válasza:
Tudtommal fennmaradt, és a körülméynekbe. A fellövés okozta sokkba. Mire elfogyott a levegője már nem élt. De ez lehet másik kutya volt, mert emlékeim szerint a köylkei közül egyet adtak ajándékba amerikai elnöknek.
Jaj,szegény : (( Úgy szeretem a kutyákat...annyira sajnálom szegény kutyust : SS
2011. febr. 5. 14:29
10/12 anonim válasza:
"Laika likely died within hours after launch from overheating,[2] possibly due to a failure of the central R-7 sustainer to separate from the payload.[3] The true cause and time of her death was not made public until 2002; instead, it was widely reported that she died when her oxygen ran out, or (as the Soviets initially insisted) she was euthanised prior to oxygen depletion."
Lajkának van magyar wikis oldala is, de ott nem irják így le. Az angol szöveg lényege:
Lajka a startot követő pár órán belűl túlmelegedéstől meghalt. Valószínüleg az R-7 üzemanyagtartáj leválásának hibája miatt. Az igazi ok egészen 2002-ig nem volt nyílvános. Helyette az oxigén elfogyásással vagy (ahogyan a szovjetek kezdetben bemondták) levegőelszívással végrehajtott eutanáziával magyarázták.
Bocsi, ha nem túl jó a fordítás. Azért ígyekeztem. Meg azért másoltam be az eredetit is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!