Vizslát tényleg kegyetlenség kertben tartani?
"A hidegben a vizslák azért remegnek, mert így "fűtik magukat" az izommozgással. Kegyetlenség csak lakásban tartani egy ilyen ebet."
Tehát, ha már olyan retek hideg van, hogy a kutya reszket mint a kocsonya, akkor az a kegyetlenség ha bent van a lakásban? Érdekes felfogás.
Abban tényleg igaza van a dokinak, hogy ha nem reszket akkor baj van. Igen, megfagyott.
A remegésről: a disznóknál is így működik.
A vizslákról: nekünk is vizsláink vannak, kinti kutyák, télen is. Van nekik egy szélvédett helyen jól szigetelt kutyaház, bár néha átmászkálnak egymáshoz szomszédolni, be a házba.
"az én vizslám bizony megőrülne, ha kiraknám a kertbe"
Ez azért van, mert midig is bent lakott. A drótos vizslás előtti válaszoló vagyok, szintén drótosokkal. A mieink abba őrülnének bele, ha kerülgetniük kéne a bútorokat. Ők jobban érzik kinn magukat.
Most szerintem itt nem arról van szó, hogy kertben vagy lakásban kell tartani egy vizslát. Mindkét megoldás jó, ha foglalkozol vele eleget.
Szerintem amúgy kertben ideálisabb, de akkor vagy bejárjon a lakásba hidegben, vagy kell neki egy meleg hely, mert fázós.
örömmel tanul, dobálsz neki labdát vagy valami játékot, amit visszahozhat, azt nagyon élvezi és nagyon boldog ha a kedvedben járhat. én mindig azon szoktam mosolyogni, amikor pisil kint az utcán és közben végig néz, hogy most akkor dicsérjem meg:)csak úgy szippantja magába a gazdi kívánságait:)
kb 10 perc se volt amíg megtanítottam neki azt hogy ül.
vicces, amikor úgy ugrik bele az öledbe, mintha 2 kiló lenne:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!