Hogyan vegyem rá az angol bulldogomat, hogy lefeküdjön?
Sziasztok!
Van egy angol bulldogom,rengeteg mindenre megtanítottam már,de egyre sehogysem tudom.
A lefekvésre.
Egyszerűen nem akar lefeküdni.
Mit javasoltok?
(elsősorban ang. bulldog tartók válaszoljanak,légyszi)
Nincs angol bulldogom, de nem hiszem, hogy ebből a szempontból másképpen működne mint bármelyik más fajta.
Klikkert ismered? Azzal biztos meg tudod neki tanítani.
"Itt két dolog történhet: ha a kutya felugrik az ülő pozícióból azonnal vegyük el a kezünket és álljunk fel, hogy még véletlenül se férhessen hozzá a falathoz. Egy picit várjunk, majd próbáljuk meg újra. A másik lehetőség, hogy azért, hogy közelebb kerüljön a falathoz, elkezd lefeküdni. "
Sajnos ez nála nem igaz.:(
Csak elindul felé,vagy ottmarad ülve,és csak hajlingózik,ha lenyomom,ellenáll,nemtudom,hogy mit csináljak :(
Azért nem megy a falat után, mert nem elég éhes :)
Motivációval akkor lehet tanítani, ha tényleg motivál:
Ha minden ágyazásért 1000,- Ft-ot kapnál, szívesen csinálnád. 5 Ft-ért nem hiszem, hogy törnéd magad.
Próbáld az etetés előtt csinálni, akkor a legéhesebb. És nyugodtan bekészítheted a polcra a tálat, had érezze a szagát, de csak falatonként, munkára kapja. Ha megvan a fekvés, jöhet a vacsora - jackpot.
Ha biztosra akarsz menni, akkor hagyj ki egy étkezést, és úgy állj neki.
Szia! Előttem nagyon jól leírta a 93%-os :) Nekem bulldogom van, és nálunk is nehéz volt a fekvés is, meg a hempergés is.
Nálunk az lett a trükk, hogy alacsonyabbra vettem a követelményt. Tehtát eleinte már azért megkapta ( a klikket és) a falatot, hogy követte az orrával. Próbáltam egyre lejjebb húzni a fejét, de mindig csak addig, míg biztosan követni fogja. Aztán miután volt olyan, hogy a lába is mozdult a fekvés irányába, akkor megkapta a nagy jutalmat, és félretettük a feladatot, másnap kezdtük újra. Megint addig gyakoroltam, míg egyszer szerintem véletlenül lefeküdt teljesen, akkor megint nagy örülés, vacsora, gyakorlás vége. Így viszonylag gyorsan sikerült. A hempergésnél ugyanez volt, egész alacsonyra kellett tennem az elvárást, mert másképp nem ment sehogyse, az istennek se akart átfordulni a falatért. Tehát ott is már a hasonló viselkedést (fejfordítást) is jutalmaztam.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a bulldog kicsit türelemjáték a többi kutyához képest, mert nincs olyan erős tanulni vágyása, illetve nem is könnyen érti meg a feladatot. Viszont ha valamire egyszer csak rájön, akkor már szereti csinálni!
Minden feladatnál nálunk az volt a kulcs, hogy alacsony elvárással dolozunk, és amint van egy átlagnál jobb próbálkozás, akkor nem tovább nyomni, hanem befejezni játékkal, evéssel, rongyozással, bármivel, ami nagyon erős motiváció a kutyának. Ha jól eltalálod a megfelelő jackpotot és jókor hagyod abba, akkor egész gyorsan fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!