Félek! Mi tehetek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
na, azért ne essünk már át a ló túloldalára!
ok, nem kis dolog, hogy ha valaki meg tudja védeni magát és/vagy a kutyáját idegen kutyáktól (nekem is sikerült már párszor), de ne szóljunk már le valakit azért, mert fél ezt megtenni, és SOHA ne biztassunk arra senkit, hogy bátran lépjen fel ilyen helyzetben, mert "nem lesz baj"!
minden szituáció más, minden kutya más, és minden ember is más! vannak, akik egyszerűen leblokkolnak egy ilyen helyzetben, második próbálnak jól cselekedni, de pont ezzel ártanak saját maguknak... ha valaki fél az idegen pláne kóbor kutyáktól, akkor az legjobb, ha elkerüli őket. hogy mik lehetnek a következmények, azt nem sorolom, épp eleget hallunk erről a hírekben.
illetve.
kutyát az utcán kóborolni hagyni az szabálysértés, úgy hívják "kutyával való veszélyeztetés", ha harap, akkor "gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés" következményei vannak a tulajdonos felé. ha gazdátlan kutyákról van szó, akkor a jegyző köteles lépni ilyen helyzetben, ha nem teszi, akkor neki is van felettese, meg kell találni!
és még egy gondolat: nem a kutya fajtája, vagy mérete számít, a pit bull terrierek néha a 15 kilót sem érik el, mégis komoly károkat tudnak okozni... felesleges a típust nézni, ha sokan vannak, akkor kisebb testű kutyák is sérülést tudnak okozni.
Vajon mit csinál az a kutya, amelyik nem harap, csak "megtámad"?
Kizsebel, vagy eltérít?
Ugyanmár, sokan eltúlozzák a kutyák puszta jelenlétét.
Igen, lehet jelenteni jegyzőnek, sintérnek - de az a kutya életébe kerülhet. Pedig semmit nem csinált, csak ott van.
Ébresztő, nem vadállatokról van szó, hanem kutyákról!
szerintem fenyegetően, ugatva ráfutnak, majd ugatják, míg el nem megy az ő vélt-területük közeléből.
ne gondold, hogy ilyenből nem történt még baleset!
kutyával sétáltam anno rendszeresen egy ilyen kutya kertje előtt. német juhász-jellegű keverék volt a kiugrós kutya, az enyém kaukázusi. nagyon higgadt kanom volt, hiába ugrott ki és ugatta őt a másik kutya méter távolságból, nem reagált rá, lehugyozta a fát a kapujuk előtt, és jött tovább. egy alkalommal aztán a keverék gondolt egyet, és nem csak ugatott, hanem belénk szállt... nekem nem volt para, mert az én kutyám két szóból lerendezte, utána többet megint nem jött a közelünkbe. DE megtette, egyik napról a másikra, valamiért úgy döntött, hogy mégis megpróbálja, és megtámad minket. és mi félelem nélkül mentünk el ez előtt a kutya előtt... a kérdező ráadásul még fél is! a kutyák ezt megérzik, és megnő tőle az önbizalmuk...
Szerintem ha nem pisili le a kapujukat a kérdező, nem fog egy kutya sem nekiugrani... ;-)
Ezért írtam a kezdetén, hogy tanuljon meg nem félni a kutyától. Ha van nála valami kaja, biztos hogy még barátságot is kötnek és kiderül, hogy a kutya nem vadállat.
Lehet, hogy ez többeknek meglepetés...
Még valami.
Statisztika szerint átmenni az úttesten nagyobb veszély, mint egy kutya előtt elmenni.
Az autókat mégsem akarja bezúzni senki...
Persze, ha valakinek gyerekkorába beleplántálják a szülei, hogy a kutya harap, meg a kutyával vigyázni kell, mert hamis, annak hiába írják itt le, hogy tanuljon meg nem félni, mert úgysem fog.
Vagy kutyatartónak kéne lennie ahhoz vagy kutyás társaságot kéne keresnie, hogy a kutyák közelségét megszokja.
Az viszont nem jó ötlet, hogy kolbászt vigyen magával mert azzal csak közelebb csalogatja a kutyákat és ellentétes a kutyariasztó használatával szemben.
Szerintem az is jó megoldás lenne, ha füldugóval zenét hallgatna és úgy sétálna el a kóbor kutyák mellett.
Meg kell próbálni nem a kutyákra figyelni, nem megtorpanni, hanem haladni egyfolytában.
Lám csak, mennyivel különb a kutya.
Ha egy kutyát megkínoznak, éheztetnek, vernek, akasztanak, utána is képes hinni az embernek és istenként néz rá.
Ugyanakkor az ember, ha soha nem is bántotta kutya, képes inkább sintért hívatni rá, csak ne legyen a közelében.
Ne is adjon kaját aki fél a kutyától, mert még esetleg rájöhet, hogy az is élőlény, akivel lehet kommunikálni.
Sintért rá és minden kutyára láncot!
Mert az ember a fő és övé az egész világ... :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!