Mit takar a kotorékeb kifejezés?
Mi is az a kotorékeb?
Föld alatti járatokban és üregekben élő ragadozók - borz, róka, stb. - vadászatára használt fajták, melyek kotorékában keresik fel és megfojtják vagy felszínre "ugratják" ellenfelüket. Kis testű, élénk, bátor, támadó kedvű kutyák, melyeket vaddisznóvadászaton vagy bokrosok, nádasok kajtatására is szívesen használnak. Sebesült nagyvad csapását is is jól követik, különösen a tacskók jók ebben a munkában. Rajtuk kívül kis testű, 35-38 cm-nél alacsonyabb terrierek tartoznak ebbe a csoportba.
Google a barátod :)
Köszönöm a normális válaszokat:)Tévhitben voltam, mert korábban azt mondták nekem, hogy a ronda keverékkutyákat hívják így. (ezt egyébként már több embertől is hallottam.)
A google-t ismerem, köszönöm....remélem a te kérdésedre is ezt fogja majd valaki válaszolni...
Csakhogy én nem vagyok lusta kutakodni és ha nem találok semmit, csak utána kérdezek, kedves kérdező. Ajánlom ezt neked is.
Az hinni, hogy csak ronda kutyákat hívják kotorékebnek, meglehetős kinológiai tudatlanságot és/vagy csökkent intelligenciát feltételez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!