Milyen kutyát ajánlanátok lakásba, úgy hogy biztos egyedül kellene lennie minden nap kb.4-5 órát?
Nekünk Bichon Havanese kutyusunk van, 1 éves. Kisebb korában ő is nyüszögött, nem szeretett egyedül lenni, azt hiszik ilyenkor, hogy elhagyja őket a gazdi. De most már nagyobb és leszokott erről. Tudja, hogy mindig hazatalálunk ha elmegyünk itthonról:) Nagyon barátságos, velünk alszik, nem ugat sosem, még ha vendégek jönnek akkor sem, örül nekik is nagyon, bárkinek aki belép a lakásba, és aki rámosolyog az utcán. A legeslegjobb választás volt ő, és a legjobb természetű kis kutyus. MEGÉRI!!!:)
Azért itt van egy-két tisztázni való dolog. A máltai kifejezetten lakásba való kutya. Az, hogy hangos, az csak a rossz nevelés miatt lehet. Ha csendes kutyát akarsz, akkor neveld meg!
Tehát, tudom neked ajánlani a bulldogokat, nevezetesen az angol bulldogot. Okos, jól kezelhető, csendes fajta. A házat megbízhatóan őrzi, feleslegesen nem szokott ugatni. Viszonylag lusta kutya, de szeret kint lenni a szabadban. Nagy sétákat nem szereti, bicikli mellett futtatás szóba sem jöhet. Azért is, mert nem szereti, azért is, mert nem bírja a nyomott orra miatt.
Remélem, hogy tudtam segíteni!
Ha nincs konkrét elképzelésed a fajtáról és csak hobbi célra szeretnéd a kutyust, akkor miért nem látogatsz el egy menhelyre? A menhelyen tudnak segíteni a megfelelő kutya kiválasztásában, sok helyen ideiglenes befogadókhoz adják a kutyát és így kiderül hogy viselkedik a kutya, ha magára hagyják a lakásban, illetve, hogy szobatiszta-e. Egy fiatal, 1-2 éves kutyának már kialakult a viselkedése, jó eséllyel már szobatisztaságra sem kell szoktatni és kibírja a pár órás egyedüllétet is.
A menhelyeken rengeteg aranyos, kis és középtermetű kutya várja, hogy elmenjen érte az álomgazdi. Aki csak kedvencként tartaná, vagyis nem kiállításra, tenyésztésre, komoly munkára, sportra az mentsen meg egyet, ha tud. Ragaszkodóbb, hűségesebb, hálásabb kutyát sehol máshol nem találsz.
Ha ragaszkodsz a kölyökkutyához, azokkal is tele vannak a menhelyek, főleg majd tavasszal. Bár egy kölyköt legalább két óránként le kell vinni elvégezni a dolgát és ha ez nem történik meg akkor sokkal nehezebb lesz a szobatisztaságra szoktatása és az egyedüllétet is nehezen viselik. Egyetem és tanulás mellett én a helyedben egy felnőtt kutyát vennék magamhoz.
Ha megmondod hol laksz tudunk is ajánlani gazdikereső kutyát a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!