Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy neveljem szobatisztaságra?

Hogy neveljem szobatisztaságra?

Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos pitem és mellette van 1 tacsi keverékem... a probléma az hogy bekakil a pit meg bepisil pedig naponta 5x néha 6x viszem le őket... volt olyan hogy az ágyra pisilt... evés után rögtön le kell vinnem mert különben bepiszkít:S amikor bepiszkít rászólok hogy mit csináltál nem szabad akkor elbújik és tudja hogy nem szabad de utána leviszem hogy ott végezze el a többit... van amikor feljövünk sétából iszik és bepisil:S nem futhatok le vele 10 percenként főleg ha nem vagyunk itthon akkor meg végképp bepisil meg bekakil... ha valaki tud valami módszert írjon légyszi:) köszönöm a segítséget!
2011. jan. 29. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:
2011. jan. 29. 16:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi:) olvasgattam eleget... de valahogy mindig olyan válasz van ott hogy 5x kell levinni meg kaja után meg le kell szidni érte oké és ha ezek után sem szobatiszta?
2011. jan. 29. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:

4 hónapos, ő még nagyon fiatal ahhoz, hogy olykor ne csússzon be 1-1 pisi.

Alvás, és evés után vidd őt le mindig, akkor szoktak pisilni a kölykök.

És türelem, idő kell hozzá, hogy megtanulja. A kutya egy tiszta állat, és nem szeret a saját élőhelyén piszkítani. De ez nem megy egyik percről a másikra.

2011. jan. 29. 17:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) de az a baj amikor alszunk párom meg én akkor kakál be a legtöbbször és 11 körül direkt leviszem még 1x de reggel 7re mikor vinném le nem 1x kakál be:S tudom hogy kicsi de 1,5 hónapja nálunk van és azóta rendesen levisszük sétálni... reggel 7kor 11kor 1-2 között nagy sétára a futtatón 4-5 között megint futtatón este 7 körül és 11kor is levisszük... ehhez képest esténként alkot na de éjszaka nem tudok 3óránként felkelni:S
2011. jan. 29. 17:06
 5/7 otya válasza:

Üdv!

A kiskutyák kezdetben így viselkednek, főleg amikor új helyre kerülnek.

A szobatisztaság később, fokozatosan alakul ki, az állandó pisilgetés el fog múlni.

Érdemes a kutyust 2-3 óránként kivinni, ha kell pisilnie, ha nem, és ha pisil vagy kakál, akkor nagyon meg kell dicsérni. Én például mindig jutalomfalatot adtam neki ha kint pisilt vagy kakilt.

Ami a legfontosabb, hogy SOHA NE verd meg azért ha otthon sikerült elvégeznie a dolgát, ilyenkor egy kicsit erőteljesebben szólj rá/mondd neki, hogy ezt nem szabad!

Hidd el tudni fogja, hogy rosszat csinált és ki fog alakulni benne, hogy csak kint szabad ezeket csinálni, mert akkor jön a szidás:)

A hanglejtésedbõl tudja, hogy rosszat vagy jót csinál.

Próbáld ki a jutalomfalatos módszert! Ha már eltelt 1-2 hét, hogy nem csinálja már otthon csak kint akkor abba lehet hagyni a jutalomfalatot de mindig dicsérd meg nagyon.

Remélem tudtam segíteni.

2011. jan. 29. 17:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem bántom akutyát soha csak rászólok és dícsérgetem ha lent végzi a dolgát de akkor kipróbálom a jutalomfalatot:) köszönöm:)
2011. jan. 29. 17:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én Havanese kutyám úgy lett szobatiszta, hogy ha bepisilt akkor odavittem és megszagoltattam vele egy nagyon picit rávertem az orrára és kiraktam az udvarra, de legalább sikerrel jártam mert ha wc-znie kell akkor elkezd ugrálni és "odahív" az ajtóhoz.
2011. jan. 30. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!