Angol cocker spániel, mint első kutya?
Szia!
Nekünk (testvéremmel voltunk 9 évesek) első kutyusunk volt! Imádtuk! Szobakutya, nagyon igényli a társaságot, szint családtagként kell kezelni. Foglalkozni kell vele, mint egy kisgyermekkel, de cserébe millió szeretetet kapsz majd.
Hosszúkás füle miatt hajlamos a fülbetegségekre, toklász, gyulladások. Szőrét folyamatosan fésülgetni kell, mert gubancolódhat. Illetve időszakosan erősen hullajt.
Nekünk tricolor volt, vagyis van, mert másodjára is spánielt vettünk és a környezetünkben többen spánielesek.
Én ajánlom első kutyának, viszont sok ápolást igényel, de nagyon nagyon cuki egy kutyafajta! :)
Nekem is már a 2. spánielem van. Az elsőt 18 évesen kaptam, annyira imádtam de annyira. Sajnos 3 éve meghalt és nagyon hiányzik.
Fülbetegségekre hajlamos, ezért erre oda kell figyelni amúgy szerintem is jó első kutyának.
Gyerekkoromban volt egy spánielünk. Iszonyatosan nehéz volt vele, baromi sokat kellett vele foglalkozni, minden séta után nézegetni a fülét, belement-e valami,a fülére nagyon érzékeny volt. Imádtam. Nálunk nonstop volt valaki vele, nagybátyám minden nap tanítgatta, hát sajnos nem volt éppen a legbefogadóbb:)
Nekem most vizslám van és visszaemlékezve a spánielemre, hát elnézést mindenkitől, de elég butának tűnik egy vizslához képest.
szerintem tök jól el lehet vele lenni,bár nekem már 5. kutyám de én elbirok vele.imádja a vízet és labdafüggő! :D
17/L
ma 11:55-nek.
2 spanim, és egy vizylám van. Mindkét spani okosabb a vizslánál, és sokkal gyorsabban is tanulnak. Szóval szerintem ez nem fajtafüggő. A véleményem még mindig tartom, nem ajánlom a spánielt első kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!