Milyen kutyát ajánlanátok egy nagy területre ahol mindenféle állat megtalálható a lótól elkezdve a kecskéig?
Figyelt kérdés
Elsősorban nem családi kedvencnek szánnánk, hanem az állatok és a terület őrzésére. A közép ázsiai juhászban gondolkodtunk, mert egy ismerősünknek is ilyen kutyáik vannak és megfelelnek a célnak. Ajánlanátok még fajtákat?2011. jan. 27. 21:29
2/15 anonim válasza:
A border collie nem jó, mert ő csak pásztorkutya, nem őrző-védő, valamint feltétlenül szüksége van a gazdája ottlétére. A tacskó meg vadászkutya, első nap széttépné a csirkéket.
Leginkább a kuvaszt ajánlanám: pásztorkutya, őrző-védő tehetséggel, nem fél, ha oda kell kapni a betolakodónak, igénytelen.
3/15 anonim válasza:
kuvasz, komondor, tibeti masztiff, sarplaniac
5/15 A kérdező kommentje:
A komondor bundáját hetente többször is rendbe kell tenni?
2011. jan. 27. 21:54
6/15 anonim válasza:
Vadász típusú kutyát semmi kép!
1.Kuvasz
2.Komondor
3.Kaukázusi
7/15 anonim válasza:
Igen, a komondor bundáját karban kell tartani, nem szabad elhanyagolni, mert nagyon csúnya lesz.
Ezért ajánlottam a kuvaszt.
8/15 A kérdező kommentje:
Kölyök korban kerülne hozzánk , így szerintem mivel az állatok közt nő fel nem lenne azzal probléma. Kaukázusiról olvastam hogy még ma is használják állatok őrzésére.
2011. jan. 27. 22:02
9/15 anonim válasza:
Vegyél egy kutyafajták ismertetése vagy valami hasonló könyvet. Minden kutyafajtáról írnak benne.Én a komondort ajánlottam, mert a kuvasz:önfejű,hihetetlenül agresszív tud lenni,mindenáron ő akar lenni a főnök.Csak kemény kezű emberhez való,de attól még a környezetében lévő állatokkal sem lesz túl jó a viszonya.Ahol kisgyerek is van,főleg nem ajánlható. Kaukázusi juhász: kiszámíthatatlan,veszélyes lehet a környezetében tartott állatokra,kemény ellenfele a legnagyobb betolakodónak is,kiválóan őrzi a területét és a gazdáját feltétlen urának tekinti.De kemény kéz szükséges hozzá.A komondor elég megbízható,nem bántja az állatokat és jól tanítható,gyerekek mellé is ajánlható.De a területét és a rábízott állatokat keményen védi.
10/15 zsuzsabazsa válasza:
Puli
Border Collie
Mudi
Pumi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!