Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kanári szigeteki kutya milyen...

Kanári szigeteki kutya milyen árba van egy jó tenyésztőnél?

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 20:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

:-D

Be kell festeni.

2011. jan. 27. 23:17
 12/21 anonim ***** válasza:

Az El Presa Gran Canaria Kennelben most vannak kölykök. Szerintem keresd fel őket. 6 hetesek, pár hét múlva elvihetők.

Egyébként barack színű canariot még nem láttam. Nem a sárga színváltozatra gondolsz?

2011. jan. 28. 08:27
 13/21 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam: [link]
2011. jan. 28. 12:34
 14/21 anonim ***** válasza:
80000.-ft.-ért én is elmondok neked mindent. Kutyáról, macskáról. Be is festem, amilyenre akarod.
2011. jan. 28. 19:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Papíros kutyát csak 100 felett tudsz venni. Ha minőségi szülőktől van, akkor szerintem akár a 200-220 ezer forintot is elkérhetik.
2011. jan. 29. 12:03
 16/21 anonim ***** válasza:

21:09 vagyok.

Amire Te gondolsz azt őzbarnának mondják. A kanári kutyáknál az őzbarna és a tigris csíkos mindenféle változata megengedett. A feketét a kéket ( szürke ) már nem engedi a standard.

Én a szukámat tavaly fizettem ki 80 000 ft volt. A kan az El Diablo De Lucia kenelből való. A papa Eu. győztes volt. És ami a legjobb, hogy hiába volt ilyen olyan címe, ahhoz képest 50 000 ft volt a kölyök. De az hét éve volt.

Mindkét kutyám papíros, a fiúval jártunk kiállításokra is, mert akkor még több időm volt.

2011. jan. 29. 13:09
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. jan. 29. 13:32
 18/21 anonim válasza:

Sziasztok, üdv külön a kérdezőnek!

Sajnos nagyon sok félrevezető dolgot írtatok az árakat illetően. Ha mi kiállítási minőségről beszélünk, olyan vérvonalakról, olyan párosításokról, ahol valóban a topon vannak a kutyák, és még esetleg importálva is voltak a szülők, ott bizony többet kell számolni. Jó kutyák, Magyarországon, 7-10 évvel ezelőtt kerültek 60-80 ezer Ft-ba, ma már azért ha nagyon jó kutyákról beszélünk, akkor a legalja 200 ezer Ft körüli. Nem feltétlenül a szülők kiállítási eredményei a mérvadóak. Nézzük meg, a tenyésztő mivel eteti a nagy-és kiskutyáit, hogyan oltatja őket (orvossal, esetleg ezt maga végzi), féreghajtva vannak-e rendszeresen a kölykök, tisztán vannak-e tartva, milyen körülmények között élnek. A szülők milyen idegrendszerrel bírnak, van-e csípőizületi diszpláziára szűrésük. Egy jó tenyésztő gondosan válogatja meg a szülőket, nem feltétlenül az udvarában figyelő szukának és kannak szervez egy (vagy több) nászt.

Számoljunk utána, mennyibe kerülnek a dolgok.

1. A tenyésztő esetlegesen vesz egy szukát. Tegyük fel, külföldről, akár magyartól, de nívós helyről. Az ilyen kölykök ára minimum 1000 euró. A határ a csillagos ég.

2. Felneveli a tenyésztő ezt a szukát. Megveszi neki a jobbnál jobb kaját, kiegészítőket (vitaminok, porcerősítő, csonterősítő, kinek mi válik be)

3. Esetleg még kiállításra is elmegy ezzel a szukával. 1-1 kiállítás azért fejenként benne van legalább 5-10ezer Ft-ba, és ez tényleg a legalja.

Talán ide sorolhatom a különböző szűréseket, a legalapvetőbb a DP-szűrés.

4. Fedezteti a szukáját, mikor az megérett erre. Mindenképpen jó kant választ, aki lehet külföldi is akár. Egy jó kan fedezési ára szintén minimum 1000 euró körül indul.

5. Mindent megad a szukának, a terhesség alatt. Féreghajtás, minőségi táp, terhes kutyáknak, és ide sorolnám az ultrahangot is, ami szintén pénzbe kerül.

6. Ez nem feltétlenül történik meg, de ha mégis, akkor a császár-metszés díját is beleszámolhatjuk. Legalább 20-30ezer Ft-ra rúg.

7. Legalább 8 hetes korig tartja, neveli a tenyésztő a kiskutyákat. Ide kell számolni az oltásokat, chipeket, törzskönyveket, esetleg útleveleket, minőségi tápot, esetleg húst, további kiegészítőket, féreghajtást. És akkor arról nem is beszéltünk, ha esetleg valami gigszer bejön a képbe. Bármi, bármikor megeshet. De most ázrjuk ki esetünkben, és tényleg csak a nagyon minimális dolgokat vegyük figyelembe.

Most számoljon mindenki, mennyibe is kerülhet 1 db kölyök, egy lelkiismeretes, normális tenyésztőnél! Ahhoz képest a kölyökár tényleg a töredéke annak, amennyit a tenyésztő rá kell, hogy áldozzon a kutyájára.

Természetesen lehet olcsóbban is kutyát venni. De kérdés, hosszútávon megéri-e az olcsó húst venni, aminek híg a leve?

2011. febr. 10. 21:10
 19/21 anonim ***** válasza:

13:09 vagyok!

Ezzel azt akarod mondani hogy hazugságokat írkálok?

Belinkeljem az adásvételi szerződésem?

Én hét éve ( mint írtam ) 50 000 ft- ért vettem a kölyköt. A szülők szűrtek voltak, a papa Eu. győztes. ( Európa )

És a Dp.-re meg a foghibára garanciát vállalt a tenyésztő.

A szukám 80 000 ft ért lett az enyém, három éve.

Körül kell nézni, mert lehet még 100 000 körül kölyköt vásárolni.

2011. febr. 11. 11:56
 20/21 anonim válasza:

Jézus Mária!

1. Ki mondta, állította, hogy hazudsz? Nem kell semmit bizonyítanod. Hol olvastad, hogy azt írom, hazudsz a kutyáid árát illetően?

2. Nem mondtam, hogy nem lehet olcsóbban kutyát venni. De lehet! Kérdés, hogy érdemes-e? Utánaszámoltál azoknak, amiket leírtam? Nálad mennyibe jön ki egy kölyök felnevelése? Tisztában vagyok azzal, mennyibe kerül egy oltás, féreghajtás, stb. Hidd el, egy 20-40ezer Ft-os kiskutya az tuti nincs oltva, vagy valami nem stimmel!

3. Ok, 3 éve ennyiért vetted a kutyádat. Milyen szülőktől, milyen tenyészetből? Nem ismerem a kutyáidat, csak érdeklődöm.

Miért kell letámadni a másikat, nem értem. Normálisan leírtam a saját, privát véleményemet. Nem kell azzal egyetérteni, de nem is kell letámadni miatta! Én sem támadtam vagy agresszív voltam!!!

Egyébként a kutyáid tenyésztői most is ilyen árban adják a kölykeiket?

2011. febr. 11. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!