Kanári szigeteki kutya milyen árba van egy jó tenyésztőnél?
Az El Presa Gran Canaria Kennelben most vannak kölykök. Szerintem keresd fel őket. 6 hetesek, pár hét múlva elvihetők.
Egyébként barack színű canariot még nem láttam. Nem a sárga színváltozatra gondolsz?
21:09 vagyok.
Amire Te gondolsz azt őzbarnának mondják. A kanári kutyáknál az őzbarna és a tigris csíkos mindenféle változata megengedett. A feketét a kéket ( szürke ) már nem engedi a standard.
Én a szukámat tavaly fizettem ki 80 000 ft volt. A kan az El Diablo De Lucia kenelből való. A papa Eu. győztes volt. És ami a legjobb, hogy hiába volt ilyen olyan címe, ahhoz képest 50 000 ft volt a kölyök. De az hét éve volt.
Mindkét kutyám papíros, a fiúval jártunk kiállításokra is, mert akkor még több időm volt.
Sziasztok, üdv külön a kérdezőnek!
Sajnos nagyon sok félrevezető dolgot írtatok az árakat illetően. Ha mi kiállítási minőségről beszélünk, olyan vérvonalakról, olyan párosításokról, ahol valóban a topon vannak a kutyák, és még esetleg importálva is voltak a szülők, ott bizony többet kell számolni. Jó kutyák, Magyarországon, 7-10 évvel ezelőtt kerültek 60-80 ezer Ft-ba, ma már azért ha nagyon jó kutyákról beszélünk, akkor a legalja 200 ezer Ft körüli. Nem feltétlenül a szülők kiállítási eredményei a mérvadóak. Nézzük meg, a tenyésztő mivel eteti a nagy-és kiskutyáit, hogyan oltatja őket (orvossal, esetleg ezt maga végzi), féreghajtva vannak-e rendszeresen a kölykök, tisztán vannak-e tartva, milyen körülmények között élnek. A szülők milyen idegrendszerrel bírnak, van-e csípőizületi diszpláziára szűrésük. Egy jó tenyésztő gondosan válogatja meg a szülőket, nem feltétlenül az udvarában figyelő szukának és kannak szervez egy (vagy több) nászt.
Számoljunk utána, mennyibe kerülnek a dolgok.
1. A tenyésztő esetlegesen vesz egy szukát. Tegyük fel, külföldről, akár magyartól, de nívós helyről. Az ilyen kölykök ára minimum 1000 euró. A határ a csillagos ég.
2. Felneveli a tenyésztő ezt a szukát. Megveszi neki a jobbnál jobb kaját, kiegészítőket (vitaminok, porcerősítő, csonterősítő, kinek mi válik be)
3. Esetleg még kiállításra is elmegy ezzel a szukával. 1-1 kiállítás azért fejenként benne van legalább 5-10ezer Ft-ba, és ez tényleg a legalja.
Talán ide sorolhatom a különböző szűréseket, a legalapvetőbb a DP-szűrés.
4. Fedezteti a szukáját, mikor az megérett erre. Mindenképpen jó kant választ, aki lehet külföldi is akár. Egy jó kan fedezési ára szintén minimum 1000 euró körül indul.
5. Mindent megad a szukának, a terhesség alatt. Féreghajtás, minőségi táp, terhes kutyáknak, és ide sorolnám az ultrahangot is, ami szintén pénzbe kerül.
6. Ez nem feltétlenül történik meg, de ha mégis, akkor a császár-metszés díját is beleszámolhatjuk. Legalább 20-30ezer Ft-ra rúg.
7. Legalább 8 hetes korig tartja, neveli a tenyésztő a kiskutyákat. Ide kell számolni az oltásokat, chipeket, törzskönyveket, esetleg útleveleket, minőségi tápot, esetleg húst, további kiegészítőket, féreghajtást. És akkor arról nem is beszéltünk, ha esetleg valami gigszer bejön a képbe. Bármi, bármikor megeshet. De most ázrjuk ki esetünkben, és tényleg csak a nagyon minimális dolgokat vegyük figyelembe.
Most számoljon mindenki, mennyibe is kerülhet 1 db kölyök, egy lelkiismeretes, normális tenyésztőnél! Ahhoz képest a kölyökár tényleg a töredéke annak, amennyit a tenyésztő rá kell, hogy áldozzon a kutyájára.
Természetesen lehet olcsóbban is kutyát venni. De kérdés, hosszútávon megéri-e az olcsó húst venni, aminek híg a leve?
13:09 vagyok!
Ezzel azt akarod mondani hogy hazugságokat írkálok?
Belinkeljem az adásvételi szerződésem?
Én hét éve ( mint írtam ) 50 000 ft- ért vettem a kölyköt. A szülők szűrtek voltak, a papa Eu. győztes. ( Európa )
És a Dp.-re meg a foghibára garanciát vállalt a tenyésztő.
A szukám 80 000 ft ért lett az enyém, három éve.
Körül kell nézni, mert lehet még 100 000 körül kölyköt vásárolni.
Jézus Mária!
1. Ki mondta, állította, hogy hazudsz? Nem kell semmit bizonyítanod. Hol olvastad, hogy azt írom, hazudsz a kutyáid árát illetően?
2. Nem mondtam, hogy nem lehet olcsóbban kutyát venni. De lehet! Kérdés, hogy érdemes-e? Utánaszámoltál azoknak, amiket leírtam? Nálad mennyibe jön ki egy kölyök felnevelése? Tisztában vagyok azzal, mennyibe kerül egy oltás, féreghajtás, stb. Hidd el, egy 20-40ezer Ft-os kiskutya az tuti nincs oltva, vagy valami nem stimmel!
3. Ok, 3 éve ennyiért vetted a kutyádat. Milyen szülőktől, milyen tenyészetből? Nem ismerem a kutyáidat, csak érdeklődöm.
Miért kell letámadni a másikat, nem értem. Normálisan leírtam a saját, privát véleményemet. Nem kell azzal egyetérteni, de nem is kell letámadni miatta! Én sem támadtam vagy agresszív voltam!!!
Egyébként a kutyáid tenyésztői most is ilyen árban adják a kölykeiket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!