Én azt ha normálisan van felvágva nem ítélem el de nem is tartom helyesnek,mert ugye elvileg állatkínzásnak minősül ,de mostanában akár hány Amstaffot látok mindegyiknek annyira csúnyán van vágva a füle.Szinte nincs is,jóval a szabvány alatt van!
én elítélem, előbb vágassa le a gazdi az övét...;)
Amit nem értek: írogatja mindenki, hogy ha a fajtajelleg megkívánja, akkor lehet vágatni.
Na de most a fajtajelleg nem az állat veleszületett tulajdonságait takarja?? Mégis melyik kutya születik vágott füllel??? Egyik sem, mi paraszt emberek tettük őket ilyenné!!
22L
2011. jan. 27. 19:04
2/16 anonim válasza:
Én elítélem, teljesen felesleges, azért kínozni egy kutyát hogy az embernek esztétikailag tetsszen...
2011. jan. 27. 19:05
3/16 anonim válasza:
ugyanaz, mint a farokcsonkítás.. szerintem tiszta értelmetlen.
2011. jan. 27. 19:05
4/16 anonim válasza:
Lehet rosszul tudom, de mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy azért kezdték el csonkitani a kutyák fülét, hogy a harcban ne legyen útban, a másik kutya ne tudjon olyan könnyen belekapni. Amúgy én sem támogatom.
2011. jan. 27. 19:08
5/16 Ninna ♥ válasza:
Én sosem értettem meg az olyan embereket, akik divatból csonkoltatják a kutyájuk farkát, fülét, meg azért, mert az a kutya úgy jó.. szerintem undorító. Én sokkal jobban szeretem a lógó fülű ebeket :)
2011. jan. 27. 19:09
6/16 anonim válasza:
Lehet, hogy elfogtok ítélni, de én fülvágás párti vagyok, ha amstaffról van szó. Bár ezek, amiket linkeltél tényleg iszonyú rondák, nagyon rövidek. Az én staffimnak gyönyörű lett a füle, méretre pont jó, szép egyenesen áll.
Nagyon nem mindegy hol vágatja az ember. Én utánajártam, és az egyik legjobb dokihoz vittem az országban, nem érdekelt a pénz, sem az, hogy több órás autóút volt. De nem bántam meg.
2011. jan. 27. 19:42
7/16 anonim válasza:
Teljes mértékben elfogadom ha szakértő az orvos, szerintem azok a fajták akiknél lehet vágni, úgy is néznek ki jól ha le van vágva és nem tetszenek anélkül. Ezt a nyavalygást csak túlzásnak tartom, a kutyának az égvilágon semmi baja sem lesz attól hogy levgáják a fülét. Más dolgokra kéne koncentrálni az állatvédőknek.
2011. jan. 27. 20:27
8/16 anonim válasza:
Ja persze ha valaki a kutyulimutyuli tutyimutyi kutyuska kinézetet kedveli akkor jól jönnek a leffegő édes fülek de nem mindenkinek az jön be.
2011. jan. 27. 20:29
9/16 anonim válasza:
Én is fülvágás párti vagyok és nem értem miért van ez a nagy vita szerintem inkább az olyan kutyákat kéne sajnálni akik egész életükben láncon vannak és a kertböl még életükben nem léptek ki nem törödnek velük..... akik vágatják a kutya fülét azok állt. törödnek a kutyájukkal...
2011. jan. 27. 20:50
10/16 anonim válasza:
Én egyes fajtáknál szeretem a szép vágott fület és farkat,az én boxeremnek semmije nincs vágva,pedig a farka jó lenne ha vágva lenne,amugy nem állatkínzás a farok vágás mert kicsinek lecsiptetik neki és kész is,semmi baja nem lesz tőle.. Amugy a szaporitás és a olcsón csonkitók rontják el a kutyákat
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!