lehet, hogy keverék árhoz képest baromi olcsó, de akkor számolj azzal is, amit még élete végéig rá fogsz költeni...
(egyébként a tenyésztő is magánszemély.)
én is azt mondom, keresd fel inkább a fajtamentőket, nézelődj menhelyeken, ha ambull jellegű kutyát akarsz.
de ha igazi ambullra vágysz, akkor tenyésztőket, kenneleket keress és kérdezd őket... pl.:
[link] a teljesség igénye nélkül...
egyáltalán nem akarom védeni a hirdetés feladót, de benne van a szövegben, hogy "Keverék Amerikai buldog kölyök kutyusok eladók 2011. január 3-án születtek, de csak kb.8 hetes korukba, adjuk át őket."
én nem adnék semennyi pénzt ezekért, max, ha kapnának két oltást, meg rendesen féreghajtást, annak az árát kifizetném...de nekem nem kellene innen kutyus, inkább egy menhely, vagy fajtamentők! rengeteg amerikai bulldog van menhelyen :(
"Te pénzt adnál keverék kutyáért? :D Gratulálok."
Azért te is rendes vagy.
Amúgy a hirdető feltüntette,hogy "Keverékek"
Így kezdődik a hirdetés.
10.000Ft manapság már nem is pénz,vagyis mire elég?Egyszeri vásárlásnál is bőven elmegy ennyi,na mindegy.
Ha jól állsz anyagilag akkor vegyél tenyésztőtől,de szerintem elmész és ha jó helyről van a szülőknek sincs bajuk akkor nyugodtan elhozzhatod..
szerintem se vedd meg, mert aki ilyen hirdetést ad fel az már régen rossz!! "10e mi az már manapság.." egy 10ezer nagyon is sok és inkább kaja ha már a kettő közül kell választani ebben az értékben.
De az h...eség hogy keveréket ingyen kell adni...annak a keveréknek is vannak oltásai meg stb...
Persze, a keveréket is be kell oltatni.
De ha csak egyszer tapasztalná azt egy ilyen hirdető (vagy az összes), hogy a keverék kutyákért nem akarnak pénzt adni, akkor talán jobban figyelne, hogy ne szülessenek keverék kutyái. És akkor rögtön nem lenne dugig az összes menhely.
naná h azt írja egészségesek....szinted majd kiírja h ezek egy génhibás egyedek stb.....
de azt csinálsz amit akarsz, úgy néz ki meg akarod venni, vedd..mi a véleményünket elmondtuk!
A szerencsétlen hírdetőnek nyílván nem az volt a célja, hogy meggazdagodjon ezekből a keverék kiskutykból. Oda van írva, hogy keverék, és az is, hogy csak 8 hetes kor után lehet elhozni. Ja, és hogy segítenek a szállításban. Szerintem az a gyanús, ha valaki ingyen akar kiskutyát adogatni mindenféle vásárokon, vagy piacon.
Ja, és nyílván az ilyen gazdira nem talált kutyusok kerülnek menhelyre....tehát akkor nem mindegy, hogy honnan vesz magához a hírdető? Így legalább szerető családhoz kerülnének rögtön, és nem egy tömött menhelyre, ahol ráadásul lehet, hogy elaltatnának egy bent lévő kutyát azért, hogy az ilyen véletlen almoknak legyen helye.
Egyébként nem hiszem, hogy nagyon hasonlíthatnának egy amerikai bulldoghoz, mert én azokat is keveréknek tartom. FCI által nem elismert fajta, és ha valaki látta már őket kiállításon, ezt meg is érti. Nincs egységes standard, és remélem ebben az állapotukban még egy darabig nem is lesz elismerve.
Kedves Kérdező: hívd fel a hírdetőt, beszéld meg vele hogy 8 hetes kor után, és legalább 2 oltással hajlandó vagy elhozni az egyiket, ha előtte megnézheted őket.
Ha tényleg csak véletlen párosításból van az alom, és felelősségteljes gazdinál nőttek fel, akkor örülni fog, ha megnézed először a kölyköket, és felteszed a kérdéseidet.
Egy ilyen ismeretlen eredetű keverék kutyánál (ha menhelyi, akkor is) nagyobb a kockázata a testi- és idegrendszeri betegségeknek.
De ismétlem. A hazai amerikai bulldog állomány sem megbízható.
A lényeg, hogy a nagyon jó szocializációnak és állandó orvosi ellenőrzésnek fontos szerepe van. És persze egy kutyasulival is tudsz segíteni a megfelelő idegrendszeri fejlődésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!