Első tüzelés előtt vagy után lehet ivartalanítani a kutyát?
Én úgy gondolom, hogy a kutyának kiforrottabb lesz a személyisége, ha már tüzelt egyszer, és ivaréretté vált. De lehet, hogy semmi jelentősége, csak én gondolom így.
Sokak szerint az ivarszervi betegségeknek még kisebb lesz az esélye, ha már ivaréretté válás előtt meg van műtve a kutya.
Itt nincs olyan, hogy "helyes válasz", és talán nincs is nagy jelentősége annak az egy tüzelésnek.
Amikor jónak látod:)
Nagyon jól látod a dolgokat, valóban a szukának nem poén ez ellés, na és több felesleges szaporulatra sincs szükség.
Én első tüzelés előtt tartom jobbnak (bár tényleg nincs valami komoly jelentősége, ha átvészeltek egy tüzelést baleset nélkül és utána csináljátok az is tökéletesen jó)
De szerintem érdemes lenne a kant is.
Én most ivartalanítottam egy 13 éves mentett kutyát. nemsokára költözik gazdihoz :)
Szerintem abszolút nem öreg, de ha kicsit érzékenyebb akkor keress olyan helyet ahol géppel altatnak, az öreg kutyákat (mint az én 13 éves mentvényemet) úgy szokták mert az biztonságosabb.
igen általában változtat (de mindig vannak kivételek)
De az én tapasztalatom az hogy a kutyák többsége nyugisabb és kezelhetőbb lesz. Nem dominál, elfogadóbb lesz más állatokkal, nem őrül meg ha tüzelő szuka van a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!