Golden retriever vagy beagle?
Én speciel a golden retrievert választanám. Mindkét fajta mellett és ellen is vannak érvek, kinek mi tetszik. Nekem külsőre mind a két kutyus nagyon tetszik, ha külső alapján kéne döntenem, nem tudnék választani. Viszont belső tulajdonságok alapján már igen.
Golden retriever: [link]
Nagyon könnyen tanítható, engedelmes, gyermekbarát, játékos, okos, könnyen kezelhető, ragaszkodó, kedves kutya. Ellenérvei a hosszú szőre, és az igen nagy mozgásigénye.
Beagle: [link]
Játékos, vidám, gyermekbarát, kedves, ragaszkodó kutyus, de ellenérve az, hogy iszonyú makacs és öntörvényű, így tanítani is elég nehéz. A szőrzete viszonylag kevés ápolást igényel, és ez mellette érvel.
Én valahogy a golden-t választanám, de csak azért, mert nem kell vele tanítás szempontjából küszködni a makacssága miatt. Társnak kiváló, és ez fontos. Ha viszont munkacélra, vagy nyomkövetésre szeretnél, a beagle-nél jobbat nem is találhatsz. Jó érvei vannak, de ismerek olyan embert, aki 4 éve szenved a beagle-jével a tanítással, mert olyan makacs és öntörvényű..
Ninna ♥ :Köszönöm a segítséget!
2.: Elhiszem...végül is szerintem döntő részt a neveléstől függ a viselkedésük(bármely fajnak),de persze benne vannak a fajta ösztönei is...
Még1x köszi a véleményeteket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!