Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek most? (Kérdésed...

Mit tegyek most? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Mit csináljak ha tüzelni kezd a kutyusom? Most 8 hónapos és havanese. Hogyan készüljek fel rá? Mivel először fog tüzelni nem tudom mit csináljak.
2011. jan. 19. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ivartalanítsd -_-"
2011. jan. 19. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Az ivartalanítás a legjobb megoldás de azt csak tüzelés után lehet. Nagyon vigyázz rá, ne kerüljön kan a közelébe.
2011. jan. 19. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Vegyél neki tüzelős bugyit, 6-700 ft, cserélhető betéttel, hogy ne kenjen össze mindent.
2011. jan. 19. 20:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb az, amit te is tudsz gondolom, hogy nagyon vigyázz a kutyádra. Ne kerüljön kan kutya közelébe, egyrészt mert az ő korában a szülés halálos, végzetes is lehet. Másrészt pedig nem kell több keverék kutyus, és gondolom te sem szeretnél ennyire tapasztalatlanul (ami nem baj, ez még változhat) kiskutyákat, ez normális.

Előfordulhat, hogy majd a kutyád enyhén vérezni fog. Ilyenkor csak törölgesd le, viseld el, hogy ez van. Esetleg otthon lehet használni tüzelőbugyit, amibe tehetsz kutyáknak való betétet, hogy ne vérezzen össze semmit sem. De én sosem szoktam, elviselhető, hogy feltörlök utána.. semmi bajom nem lesz.

Néhány olvasnivaló:

[link]

[link]

Valamint, a legjobb megoldás tényleg az ivartalanítás lenne. Az első tüzelés után, ami lassan tényleg itt van, hiszen 8-9-10 hónapos kora körül kezd majd el tüzelni. Szóval az első tüzelés után lehet már ivartalanítani, szerintem egy havanese-nél egy ilyen műtét kb 20.000 forintba kerül, nem hiszem, hogy többe. Ez egy rutinműtét, semmi nagy kockázata nincsen, minél fiatalabb csináltatod meg, annál kevesebb a veszélye, egy 1 éves kutyánál konkrétan semmi kockázata nincs egy ilyen műtétnek. Egy hétig kb utána lábadozik a kutyád, de aztán újra a régi lesz :) Egy kicsit nyugodtabb lesz a viselkedése, és könnyebben fogod tudni tanítani, valamint nem fog dominanciát kezdeményezni más kutyák felé. Nem tudom, ezzel volt-e problémátok ezelőtt. Valamint elég sok betegségtől megvéded őt az ivartalanítással, ilyen pl. a petefészekrák, stb.

[link]

2011. jan. 19. 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Ivartalanítás itt biztos nem lesz és tüzelőbugyit fogok szerintem venni. És köszi!
2011. jan. 21. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:

mi a gond az ivartalanítással?

Megelőz egy csomó betegséget, a kutya tovább és egészségesebben él...

2011. jan. 22. 00:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem ragaszkodok hozzá. Így is tökéletesen egészséges marad!
2011. jan. 22. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
az állvemhességet nem tudod megakadályozni, és az általa okozott emlőrákot sem...
2011. jan. 22. 19:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Ki tudgya mi lesz . Talán ivartalanítom vagy nem.
2011. jan. 22. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!