Amstaff vagy pitbull tartható lakásban? Mik a tapasztalatok? Mennyi időre lehet őt egyedül hagyni?
Egyik sem!!
Ezek házőrző kutyák, nagy mozgásigénnyel. nem szabad őket kínozni!!! Kicsit másabb kategóriájú kutyust válassz házba szerintem. Nekem van amstaffom, élvezi a nagy portán való rohangálást,bohóckodást.
Hát ha van pénzed hetente bútort meg mndent cserélni, akkor igen:))
Vicc nélkül, nekünk amerikai staffordunk van, 9 hónapos, nagyon-nagyon rossz, mindent szétrág, ami az útjába kerül (pedig nekünk kint van, kertes házban lakunk), állandóan bordelt csinál. Lehet csak a miénk ilyen rossz, de én inkább azt javasolom neked, hogy ne vidd őt lakásba! A pitbullnak is és az amstaffnak (mivel ugye majdnem ugyanarról a kutyáról beszélünk) nagyon nagy a mozgásigénye. Ismerek valakit, akinek pitbullja van lakásban, de csak azért, mert suívbeteg szegény kutyus:(
22/L
13:38
Naponta olyan 2-3 órát tudnék vele aktívan foglalkozni. Meg persze a reggeli és az esti 20 perc,amíg elvégezheti a dolgát, meg mozoghat is egy kicsit.
Második válaszoló vagyok megint. *szívbeteg*
Hozzátenném ezeknek a fajta kutyáknak kínzás a lakás, a mienk állandóan futkos, és még ez a mozgás is kevés neki, annyira hiperaktív.
Egy szomszédunk amstaffot tart garzonban, mi stafford keveréket szintén garzonban.
Kölyökkorában kertes házban laktunk, akkor le sem lehetett lőni, egész nap jött-ment, szaladgált.
Mióta a lakásban él, példásan viselkedik, nem ugat, szobatiszta, bár néha rágások előfordulnak ha feszültebbek vagyunk, megérzi ő is és így vezeti le a feszültséget ha elmegyünk otthonról.
De általánosságban azt mondhatom, nagyon jól viseli.
Ráadásul a szabad tartásért cserébe azt kapta, hogy így ha otthon vagyunk folyton át bennünket, ami ennél a fajtánál rettentő fontos, hisz nagyon családcentrikus kutya.
Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a séták alkalmával folytonosan futtatjuk+játszik más kutyákkal, sima pórázos sétával nem lehetne lefárasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!