Hogy tudom szobatisztaságra nevelni a 2 éves kutyusomat?
Felnőtt kutya úh sztem vmennyire azért már szobatiszta. Inkább arra próbáld meg rászoktatni h vhogy jelezze ha ki kell mennie. Meg h ne jelöljön meg mindent a lakásba.
Én javaslom h 3 óránként engedjétek ki, ahogy a kölyköket szokták. Legyen kinn egy 10-15 percet, majd vissza a házba. Ha ezt már megszokta, akkor utána jöhet az a lépés h csak akkor engeditek ki ha kéretőzik. Pl áll az ajtó előtt és nyüszít vagy leül az ajtóba, vagy kaparja az ajtót. Akkor azonnal engedjétek ki. Így majd tudatosul benne h ezt kell tennie és benn nem csinálhat semmi rosszat.
Nálunk nem kellett nevelni egyiket sem. Megszokták, hogy az udvaron végzik a dolgukat, és mikor bent vannak, jeleznek, ha menni kell.
Szerintem jóval egyszerűbb egy olyan kutyát szobatisztaságra szoktatni, amelyik eddig udvari kutya volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!