Tápot váltanánk, adnátok tanácsot?
A tápban nem a neve a legfontosabb, hanem az összetétele. Minél magasabb egy táp hús, illetve fehérjetartalma, annál jobbat teszel a kutyádnak vele. Ha csak száraztáppal szeretnéd etetni, akkor valami jó minőségűvel kell etetned, minimum egy Dog Chow minőségével.
Középkategóriás tápok kb 600-700 ft/kg: Dog Chow, Josera, Premiere High5, Belcando, Bewi dog, Real Nature, Trainer, Premium dog, sok féle fajta van. Én úgy gondolom, a középkategóriás tápok sokasága a legbővebb.
Aztán vannak a prémium tápok, amik kb 1000 forint/kg. Ezeknek a legmagasabb a vitamin, illetve hústartalmuk, ez a legjobb tápminőség, amit kaphatsz. Ilyen az Orijen, Acana, Taste of the wild, Eukanuba, Pro plan, Hill's, Trovet, Royal Canin, stb.
Az ár nyílván a kutya fajtájától, termetétől is függ. Ha egy nagytestű kutyád van, nem biztos, hogy bírni fogod a havi 15000 forintos tápját, ami már prémium minőségű. De ha kisebb testű kutyád van, akkor az szerintem még kibírható. Nekem ugyan Beagle kutyám van, és a 13,5 kg-s Acana, amit 14000 forintért veszek neki, két hónapig elég. Így tudom, hogy jót kap, és egy hónapban a kajája meg van oldva már 7 ezer forintból. :)
első vagyok..
igazán bocsánat, érdekes igen, érveket nem tudok sajnos, mert nem középkategóriás táppal etetem a kutyám, de mivel azt írták többen is hogy igen jó így ezt írtam....bár ha visszaolvasnál akkor ezt a kérdést lehet elve fel se kellett vna tenni..
sorry
ha egy picit többet áldozol rá, akkor itt egy jó lehetőség: [link] 895 Ft/kg, ingyen kihozzák. és Acana, ami értékesebb, mint az átlag középkategóriás tápok, kevesebbet is kell adni belőle.
de ha még nagyobb tételben rendelsz, akkor van 800ft/alatt is, ugyanennél a cégnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!