Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tápot váltanánk, adnátok...

Tápot váltanánk, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Szeretnénk egy közepes minőségű tápra váltani a mostanit. Eddig Chappivel meg Pedigree-vel etettünk, de sok rosszat hallottunk róla. Tehát úgy döntöttünk, hogy jobb tápra váltunk. Gondoltunk a Dog Chow-ra, Purina termékekre, Happy dog-ra is. Ami fontos: megfizethető legyen, olyan kilója 600-700 forint(bár a Chappi sem olcsóbb). Szerintetek melyik a nekünk megfelelő?
2011. jan. 13. 19:25
 1/9 anonim ***** válasza:
dog chow
2011. jan. 13. 19:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazán érdekes volt az írásod olvasni. Lehet, hogy nem szűrődött ki a kérdésemből, de kifejtett választ, érveket kérnék.
2011. jan. 13. 19:55
 3/9 anonim ***** válasza:
dog chow
2011. jan. 13. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
purina
2011. jan. 13. 20:04
 5/9 anonim ***** válasza:

A tápban nem a neve a legfontosabb, hanem az összetétele. Minél magasabb egy táp hús, illetve fehérjetartalma, annál jobbat teszel a kutyádnak vele. Ha csak száraztáppal szeretnéd etetni, akkor valami jó minőségűvel kell etetned, minimum egy Dog Chow minőségével.

Középkategóriás tápok kb 600-700 ft/kg: Dog Chow, Josera, Premiere High5, Belcando, Bewi dog, Real Nature, Trainer, Premium dog, sok féle fajta van. Én úgy gondolom, a középkategóriás tápok sokasága a legbővebb.

Aztán vannak a prémium tápok, amik kb 1000 forint/kg. Ezeknek a legmagasabb a vitamin, illetve hústartalmuk, ez a legjobb tápminőség, amit kaphatsz. Ilyen az Orijen, Acana, Taste of the wild, Eukanuba, Pro plan, Hill's, Trovet, Royal Canin, stb.

Az ár nyílván a kutya fajtájától, termetétől is függ. Ha egy nagytestű kutyád van, nem biztos, hogy bírni fogod a havi 15000 forintos tápját, ami már prémium minőségű. De ha kisebb testű kutyád van, akkor az szerintem még kibírható. Nekem ugyan Beagle kutyám van, és a 13,5 kg-s Acana, amit 14000 forintért veszek neki, két hónapig elég. Így tudom, hogy jót kap, és egy hónapban a kajája meg van oldva már 7 ezer forintból. :)

2011. jan. 13. 20:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Több középkategóriás táp közül is választhatsz. Ki kell próbálni, melyik válik be. Az általad említettek is ebbe a kategóriába sorolhatók. Tudom még ajánlani a Josera, a DaDo és a Brit nevű tápokat. Én személy szerint a Joserát próbáltam már ki, meg voltam vele elégedve, de a jobb beltartalom miatt az Acanára visszatértünk.
2011. jan. 13. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:

első vagyok..

igazán bocsánat, érdekes igen, érveket nem tudok sajnos, mert nem középkategóriás táppal etetem a kutyám, de mivel azt írták többen is hogy igen jó így ezt írtam....bár ha visszaolvasnál akkor ezt a kérdést lehet elve fel se kellett vna tenni..

sorry

2011. jan. 13. 20:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Joserával etetek, mivel a középkategóriás tápok közül ennek az összetevői kezdődnek gabona helyett hústartalommal. Ár-érték arányban nem találtam eddig jobbat. Pedig nagyon sokat végigzongoráztunk, átrágtunk, megnéztünk. Ami hasonló (picivel jobb) nagyságrendekkel drágább. Így maradtunk a Joseránál. Szerintem nagyon korrekt és megfizethető árú.
2011. jan. 13. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

ha egy picit többet áldozol rá, akkor itt egy jó lehetőség: [link] 895 Ft/kg, ingyen kihozzák. és Acana, ami értékesebb, mint az átlag középkategóriás tápok, kevesebbet is kell adni belőle.

de ha még nagyobb tételben rendelsz, akkor van 800ft/alatt is, ugyanennél a cégnél.

2011. jan. 14. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!