Mindegyik tacskónál előfordulhat?
Tapasztalt tacsisok válaszát várnám elsősorban.
Mindenütt olvasom/hallom, h nem lehet lépcsőztetni a tacskót, mert sérve lehet.
A kérdésem az lenne, hogy ez mindig előfordul, vagy előfordulhat, vagy idősebb kutyánál fordul elő?
Társasházban lakunk,ez idáig cipeltem, de a párom lépcsőzteti, néha én is.
Azért azt nem akarom, h vmi baja legyen később.
Mennyi nem árt meg neki?
vagy ti egyáltalán nem lécsőztetitek soha?
(állítólag a felfele lépcsőzés nem veszélyes, de a lefele igen)
Nekünk tacskó-pincsink volt és a gerincével soha nem volt probléma.
Pedig sokat ugrált 1-1,5méter magasakat is és mindig imádott le-felrohangálni a lépcsőn és mi a nyolcadikon laktunk...
14 évesen szív és ezzel öszzefüggő vizelési nehézségek miatt, stb... kellett elaltatni
A tacsimnak egy éve volt gerincsérve (tacskóbénulás). Ő nem lépcsőzött, viszont az ágyra sokat ugrált, így könnyen lehet, hogy amiatt. Szerencsére sikerült kikezelni, most teljesen tünetmentes. Általában 5-7 éves kor között jelenik meg leggyakrabban.
A legújabb, amit hallottam, hogy nem elsősorban a lépcsőzés miatt, hanem genetikai hajlam (és persze a lépcsőzés miatt együtt) miatt jelenhet meg. A legújabb pdig, hogy a farokcsóválás miatti rotációs gerinoszlop-mozgás miatt is lehet akár.
Én cipelném mindenképpen, főleg azok után, amin átmentünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!