Scottie kérdése:
Mit tegyek, ha 4hónapos (amstaff) kiskutyámnak "franciásodik" a lába?
Figyelt kérdés
Egy hete még normális egyeneses voltak a mellső lábai, azóta rohamosan romlik, olyan mintha lábujjhegy helyett talpon járna és a csuklói befelé hajlanak. Mik lehetnek ennek az okai? A kiskutya dogchow kölyöktápot kap, amit vásárláskor a tenyésztő ajánlott.2011. jan. 12. 16:57
1/12 anonim válasza:
lehet inszalagszakadás de mindenképp gipszbe kell rakni
2/12 anonim válasza:
Vidd orvoshoz! Ne várj vele míg rosszabbodik!
3/12 anonim válasza:
A dog chow erősen középkategóriás táp.. Viszont én zöld alga kivonatot adnék neki, seperc alatt helyre húzza a lábát. Mivel még növésben van, előfordulhat ez a deformáció törzskönyves kutyáknál is, ez a zöld alga viszont szuper!
4/12 anonim válasza:
Hát, én inkább elszaladnék vele az állatorvoshoz, ilyenkor lehet, hogy tényleg ínszalagszakadása van, azt meg mindenképpen el kell látni.
A Dog Chow-ról is átállhatsz valami jobb minőségűre, középkategóriás minőségű táp, de jobb lenne valami prémiumra. Ott van pl: az Orijen, és az Acana. Az Acanát jobban ismerem, nem nagyon drága, 10-15 ezer forint között meg van egy jó nagy zsákkal. Ezek a tápok azért jók, mert magas a hústartalmuk, és egy kiskutyának az a legfontosabb :)
De tégy egy gyors látogatást az állatorvosnál, komolyabb baja is lehet.
5/12 A kérdező kommentje:
Van itthon eukanuba közepes testű kölyöktápunk, de a tenyésztő kérésére adtuk neki eddig a dogchow-t, mert e tenyésztő(Hörcsögfalvi kennel) azt ajánlotta. A kiskutya egész nap sokat mozog, nem fáj a lábba, nem húzza, ezért gondolom, hogy nincs ínszalagszakadása. zöld alga kivonatról még nem hallottam, de utána nézek és azért még elolvasnék több hozzászólást is, eddigiket pedig köszönöm!
2011. jan. 12. 17:09
6/12 anonim válasza:
Hát milyen tenyésztő az, aki a dog chowt ajánlja? Az eukanuba sokkel jobb, azt adjátok neki inkább!
7/12 anonim válasza:
Hiba volt áttérni a dogchow-ra!! Az eukanuba sokkal jobb táp. Nem kell hozzá nagy tudás, nézd csak meg a két táp összetevőit. Plusz azért árban is meglátszik. hogy az eukanuba majdnem dupla annyiba kerül, de annyiszor jobb is neki. Én mindenképp visszatérnék erre. (zöld algás hozzászóló voltam)
8/12 A kérdező kommentje:
(zöld algás hozzászóló) ma este már eukanuba-t fog kapni:)...de az aggaszt, hogy egy héttel ezelőtt még gyönyörű egyenes lábai voltak, holott a dogchow-t adtuk vásárlás óta, most meg egy hét alatt "eltekeredtek"...akkor a zöld alga a tuti tipp a jobb táp mellett?
2011. jan. 12. 17:46
9/12 anonim válasza:
Fogzás---emelet kálcium szükséglet. Ilyenkor sokan kálciumot adnak neki. De az itteni kérdezősködés helyett miért nem a tenyésztővel beszélsz? Ő ismeri a vonalat, amit tenyészt. Lehet, örökletesen benne van a francia állás.
10/12 anonim válasza:
Mekkora a sulya a kiskutyának? Nem duci picit? Ez is okozhatja, és talpon áll, az a lábtőgyengesékből adódik. Kölyökkutyánál még megengedhető néha a franciás lábállás, de kezdj el neki adni sürgősen Luposan Gelenkraft-ot, vagy Nutradyl-t. Én a Nutradyl-ra esküszöm. kb. 7 e ft egy doboz, 60 db van benne. Ha 20 kg alatti a kutyus, akkor napi 1 szem, ha fölötte akor 2. És felejtsd el azt a tápot. vagy a Eukanuba, vagy van még a Flatazor, és esetleg vissza lehetne állitani a starter tápra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!