Kiskutyának lehet adni tejet?
Valaki azt mondta,hogy inkább ne valaki meg azt hogy nyugodtan.Most akkor melyik mond igazat?
9hetes yorki ha ez számít valamit :/

lehet kivéve jorkinak
annak csak yorkibol készült yorkis csomagolással valo félig yorkisra fözött yorki combot lehet adni

Én nem adnék neki. A tejtől lehet hasmenése is, és tele fossa szegénykém magát, ami nem ér meg annyit. Másrészt meg vannak a tejben olyan anyagok, ami még az ember számára sem egészségesek, hát még egy kis 9 hetes kiskutyának.
Ha már mindenképpen valami tejes dolgot akarsz neki adni, a legjobb lenne ha valami tejport vennél, és rendes kutyamamás tejhez hasonló valamit tudnál csinálni. A Royal Canin tejpótló terméke nagyon jó minőségű, én is adtam a kiskutyámnak, mondjuk neki azért, mert 6 hetesen találtam az utcán, és azért biztos, ami biztos kapott tejpótlót. Itt tudsz venni:
Elég drága, de mivel nagy kiszerelés, 3-4 hónapig biztosan elég, ha csak kiegészítésképpen adnád. Nekem állatorvos is ajánlotta, azt mondta, attól még mert 4 hetes kutyáknak való, sok tápanyag van benne egy 9 hetes kutyusnak is :)

Szerintem mindenképp kérdezd meg a dokit ő mit mond. Egyébként én tenyésztő ismerősömtől hallottam (többtől is), hogy adnak kecsketejet mind a mamakutyának mind a bébiknek.
De szerintem egy 9 hetes kutyának már ilyen "mesterséges" tejre nincs szüksége. Már bőven bébitápot eszik gondolom.

Sokan szoktak adni tejet kutyának, de nem tudom, hogyan boldogulnak vele. Amelyiknél én próbálkoztam vele, annál mindig nagyon erős hasmenés lett a vége. (Ugye a laktóz...) Tehát értelmetlennek tartom, sőt, károsnak. Aztán ha olyan kutyád van, amelyiknek nem lesz tőle hasmenése... onnantól a te döntésed.
Van, aki a bolti tejet hibáztatja, és azt mondja, hogy az igazi, rendes tejtől nincs baja a kutyájának, amiben nem tudom, mi a magyarázat, mivel laktóz ugyanúgy van benne, ha nem több. Én legalábbis megtanultam, hogy ne kísérletezzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!