Ez mérgezés lehetett?
4-5 éve történt, hogy egyik este elvittem sétálni a 1,5éves komondor kutyámat, minden rendben volt mint korábban is. Viszont a visszaútnak kb a felétől kezdve folyton lefeküdt, a száján vette a levegőt és erősen nyáladzott meg zihált (csak sétáltunk, nem futottunk). Alig bírt jönni. Ez este volt. Mikor hazaértünk is csak lefeküdt és csak inni kelt felt nagyon ritkán, a vacsihoz hozzá se nyúlt. Másnap reggel jött ki csak az állatorvos, még mindig csak feküdt a kutyám és kapkodta a levegőt, de ekkor már jóideje nem is kelt fel még inni se (fecskendővel nyomtunk a szájába vizet), pedig nyár volt. Mikor ideért az orvos (kb. dél -_-) akkor adott neki infúziót, meg valami injekciót, amiután elkezdett rázkódni a kutyám és meghalt.
(még annyi, hogy a séta alatt szájkosár volt rajta, és nem volt szoros se a nyakörv se a szájkosár- befért alá a kezem).
Előre is köszönöm a válaszokat.
Már ne is haragudj előző válaszoló, nem kötekedni akarok, de minek csináltasson szerencsétlen ember boncolást a kutyáján? Inkább méltóságteljesen megadja a tiszteletet neki, hogy eltemeti, és megemlékezik róla, mint egy jó társról. És ha felboncolják a kutyát, és kiderül, hogy meg lett mérgezve, akkor mi van? Visszahozni már nem tudja sajnos. És hiába tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen, de ki fog azzal foglalkozni a mai világban, hogy ki ölte meg a kutyáját? Soha nem is fognak benne nyomozni, és ha nyomoznak is, nem fognak semmit találni. Jól mondtad, nekik csak egy kutya. Éppen ezért nem kell ilyen hozzászólásokat írni.
A kutyánk, nekünk a legjobb társunk, másnak pedig csak egy kutya, nem tisztelik. Mi, a gazdái tiszteljük, megadjuk a tiszteletet, békében, csöndességben elbúcsúzunk tőle, megemlékezünk róla. Én már ne is haragudj, de nem úgy szeretnék a kutyámra emlékezni, hogy mennyit jártam az ügyében a rendőrségre, szegényt felboncolták stb. Inkább eltemetem nyugalomban, és majd a közös pillanatainkra gondolok vissza.
Ha a kutya a legjobb barát lenne, akkor nem hagynák annyiban azt, hogy megölik.
És bizony ha senki nem tesz feljelentés, ha senki nem akarja büntetni a mérgezőt és védeni más kutyáját, akkor ne tegyen feljelentést.
Legfeljebb izguljon, hogy legközelebb megússza.
Hát már ne haragudj de nem akartam volna h széttrancsírozzák a kutyámat. Elég volt végig nézni ahogy meghalt. Nem kell még hogy utána ott gyalázzák.. 20deka, maradhat?
Meg most kit jelentsek fel? Majd ismeretlen tettes ellen nyomozást indítanak, valószínű hogy nincs jobb dolguk. Itt kb le se sz.rják az állatbántalmazást, de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!