Melyik az a kutyafajta, amely kiváló házőrző és gyermekek mellé is ajánlott?
Sem a rottweiler, sem a doberman nem gyenge idegzetű ad acta! De gyerekek mellé nem való egyik sem, és terrierféléket sem választanék, ezekhez érteni kell. (A többihez is.) Fontosnak tartom, hogy gyerekek mellett olyat, amelyik nem társasági eb, hanem őrző-védő, kutyaiskolába kell vinni! Meg azért is, hoyg véletlenül se engedje be a betörőt, és ne fogadjon el tőle vagy senkitől pl mérgezett kolbászt...
A kutyasuliban a gazdi is tanul.
Én menhelyről hoznék ki olyan nagytestűt vagy kölyköt, akiben nincsen fent említett fajtájú vérvonal, ha csak nincs vérbeli kutyás a családban. Legyen a menhelyi életrevaló, könnyen barátkozó, stabil tekintetű (még ha szomorú is).
Ha fajtatisztát választasz, akkor azt olyan tenyésztőtől, aki minőségi, erős idegzetű, betegségmentes kutyákat tenyészt, (infót kérnék kutyás fórumokon) és nem egy mezei szaporító, aki tenyésztőnek nevezi magát. Őrzőkutyáknál kisgyerekkel van felelősség..:)
Egy alapfokon jól képzett német juhász remek választás lehet. Nem baj, ha van benne egy kis AZONOSÍTHATÓ egyéb vérvonal is, pl labrador.:)
Szia!!
Nekem egy Westie kutyim van, aki igaz, hogy nem túl nagy, de nagyon jó házőrző!! Néha jobb, mint a német juhászunk!!! Ráadásul, nagyon családszerető kutya!!! Sokat játszik velünk, és mindig meghálálja, a gondoskodást!!:)
Én a német juhászt ajánlom, és a leonbergit, vagy a bernáthegyit. Az utolsó kettőtől a termete miatt senki sem mer majd bejönni, azonban gyerekek mellé jók, hiszen agyonnyúzhatóak.(tapasztalat!)A német juhász a legjobb házőrző, és a gyerekekkel is könnyeb szót ért.
Azonban ha a gyerekek fontosabbak, én a labradorra szavazok! Viszonylag nagytestű, és addig ugat, amíg valakit be nem engedsz a kerítésen, utána farokcsóva-puszihalom. Ez lenne a legjobb gyerekeknek, hiszen nagyon barátságos, boldog, optimista, vidám kutyus, könnyen tanítható és nagyon okos! Nekünk is labink van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!