Hogyan szoktassam le az ugrálásról?

Hogy pórázon miért nyugottabb azt nem tudom. A miénk akkor indul be ha rárakjuk a pórázt, még ki nem lépünk a kapun.
Az ugrálás: nem kell szó szerint rálépni a hátsó lábára, de valami hasonló mozdulattal elérhető. Közben mond, hogy nem ugrassz. Aztán mikor épp nem ugrál, akkor is mondogasd neki, tömd jutalomfalatokkal, dicsérgesd.
Más ötletem nekem nincs, de hátha valaki okosabb nálam. Nekünk ugyanis szerencsére nincs ilyen problémánk, ezt is TV-ben láttam.

1. módszer: Amikor a kutya rád ugrik, simán elfordulsz, és nem foglalkozol vele, továbbmész a dolgodra. Nem szólsz hozzá, nem szidod le, csak simán elfordulsz. Neki az ugrálással a figyelemfelkeltés a célja, így nem éri el a célját, előbb-utóbb abbahagyja.
2. módszer: Amikor rád ugrik a kutyusod, akkor a térdeddel egy picit meglököd a mellkasát, de ne döfd bele, mert az nagyon fájhat neki, csak egy picit lökd meg. Így nem akarja majd, hogy fájjon neki, így le is száll rólad. Sokaknál ez jön be, vagy amit előttem leírtak, a lábra lépős módszer, ahol nem kell a lábára lépni, csak úgy kell csinálni.
Nekem első sorban ez a két módszer tűnt a leghatékonyabbnak, de videók, leírások, cikkek, ma már mindent találhatsz ezzel a témával kapcsolatban. Nézz utána jobban, érdemes.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!