Milyen kutyát válasszak?

Apukád jobban ismerhetné az állatokat a munkája miatt... Egy kutya nagysága nem függ össze a térigényével... Lehet egy kutya óriás, ha egész nap csak heverészik egyhelyben...
És ha már spánielről van szó, akkor szerintem a mopsz sem jó választás ugyanis nem hinném hogy túl egészséges fajta lenne tekintve hogy milyen természetellenes feje van és biztos hogy nem kintre való. Már csak azért sem mert amilyen népszerü, még valaki ellopja amikor nem vagytok ott.

Szerintem.. ha lesz időd és lehetőséged akkor látogass el egy kutya menhelyre, hisz' lehet bele szeretsz egy kutyába ott helybe.
Hidd el nem muszáj nekik faj tisztának lenniük.Elég ha egészségesek és kölcsönösen szimpatizáltok :D
Ráadásul sokkal hálásabb egy befogadott kutyus (:

Az állatorvosok annyit tudnak a kutyákról, amennyit az egyetemen a könyvekből megtanultak. Tehát, hogy milyen testrészeik és betegségeik vannak.
Az ember akkor ismer meg 1-1 fajtát, ha a hétköznapi életben is hosszabb időt tölt velük. Amiket apukád elmond, azok általánosítások, és többnyire nem úgy vannak.
Ezzel persze nem bántani akarom apukádat!
Ha a beagle felmerült, és ahhoz képest azt mondja apukád, hogy a golden retrievernek van nagy tér-, és mozgásigénye, akkor üzenem neki, hogy a beagle-nek 20x annyi van, mint a goldiknak.
A puli szőrével mi baj? Egyáltalán nem nagy macera rendben tartani, és sokkal jobban bírná a kerti életet, mint egy mopsz, vagy beagle.

Természetesen ez nem az a fórum ahol édesapád hozzáértésével kellene foglalkozni. De én azért személy szerint elég elkeserítőnek tartom, hogy pár mondatban olyan dolgokra mutattál rá apuddal kapcsolatosan, amelyek erőteljesen megkérdőjelezik a kompetenciáját, hisz olyan badarságokat hordott össze, amikről egy kutyákat minimálisan ismerő egyén egyértelműen tudja, hogy nem igaz.
Egyébként szerintem egy két házzal arrébb lévő kertben a kutyus eléggé elhanyagoltnak fogja érezni magát. Lehet erre azt mondani, hogy majd minden nap 2x sétáltatom, meg mindig ott leszek vele, de ez nyilvánvalóan nem ugyanaz, mintha bejárása van a gazda lakásába, vagy akár csak a saját ház kertjében van.

Istenem....(-bocsánat-)
A puli szőrével ALIG kell foglalkozni!Jah és napi 2x-3x sétáltatással még a golden is elvan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!