Mit tegyek? Nem szobatiszta.
7 hetes kiskutyám nem szobatiszta ,mindig leviszem kaja, alvás után...stb de odakint egyéltalán nem végzi el a dolgát amikor bejövünk akkor vettem neki kutyapelenkát felitattam a pisijével is de nem megy rá
persze tudom h sok idő szobatisztaságra szoktatni de azt mondom hogy odakint soha nem végzi el a dolgát

légy vele türelmes és következetes
2-3 óránként vidd ki (csak ha biztonságos a hely! más kutyák nem látogatják, így nem fertőzhetik)
ha bent sikerül neki ne légy mérges-takaríts szó nélkül-ha rajtakapod zavard meg, emeld fel és vidd ki
ha pedig végre kint sikerül neki akkor nagyon nagy örömmel és dicsérettel nyugtázd minden alkalommal

És mennyi ideig vagy lent vele?
Ha már feltétlenül muszáj levinned ilyen pici korában akkor gondolom 5-10 percnél tovább nem vagytok lent... Az pedig nagyon kevés, hiszen még szokatlan a helyszín és tele van új és izgalmas szagokkal... Te pedig azt várod amire sok szobatiszta felnőtt kutya sem képes: leviszed a kapun/ ajtón kivül azzonal pisi-kaki és már mentek is vissza (kb: 5perc).
Min. legalább félóra kell hozzá.
Esetleg ha otthon vagy vele és látod, hogy legugol akkor kapd fel és vidd le (bár ez így télen elég nehéz hiszen sokat kell öltözködni)
kertesházban lakunk és az udavarra viszem le ,megvan már az 1. oltása ,kint szoktunk lenni egy kicsit akkor is ha csak játszunk
igazából kinti kutya lesz csak még pici és nem akrjuk hogy kint legyen a hidegben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!