Mi a különbség a kutyasulis tanfolyam és a sima képzés között? Hogy lehetnek ekkora különbségek árban?
A "szokásos" gyakorlatok. Ül, fekszik, helyben maradás, behívás, öv.
De nem egy helyen volt a tanfolyam és a "képzés". Telefonáltam pár helyre és ők használták ezeket a szavakat. Elmondták, hogy miről is szól a dolog.
Az elmondottak alapján nem sok különbséget látok a két dolog között, az árakat leszámítva. Ezért nem is értem az egészet...
Egy tanfolyamon van egy összeszokott csoport, akik nagyjából egy szintről indulnak, és egy cél felé mennek, tanfolyami menterend szerint, aminek a végén valószínűleg vizsgát is tesztek. Egy kiképző foglalkozik a csapattal végig, és egy kézbentartható kutyával jössz el a végén. Ahol havidíj van, és bárki bármikor csatlakozhat, ott nem fog olyan gyorsan menni a tanulás, mert mindenki más szinten van, nem egy feladat típust gyakoroltok, és veséztek ki, hanem mindenki gyakorol valamit, sokszor hétről hétre más kiképzők vannak, jön egy kezdő, vissza kell térni az elejéhez, a profibbak unatkoznak, a kezdők lemaradnak, stb. Lehet, hogy annyi ideig kell odajárni ugyanazért az eredményért, hogy kifizetsz annyit összességében, mintha egy tanfolyamra jártál volna.
Én a tanfolyamos rendszerben hiszek, de gondolom mindenki mást gondol erről.
Sarkítva....
A tanfolyam meghatározott idejű, egyben kérik az árát. A másik fajta kiképzésnél nincs határozott idő.Létezik általában bérlet is azoknak, akik nem tudnak minden foglalkozáson részt venni.Sok iskolában van kezdő csoport és ahogyan alakul a kutya, feljebb léphet másik szinten dolgozókhoz.
Számolgatni nem érdemes egyik fajta iskolánál sem.
Én először több, mint 30 éve iratkoztam be egy iskolába. Azóta járok:))
Az iskolába járók közül is a legtöbb csak annak örül, ha látja, hogy változik a kutyája. A vizsga csak hab a tortán.
Az iskolázás egy életforma. Úgy kezdődik, hogy gond van a kutyával általában. Kivéve, ha valaki kimondottan egy bizonyos sportot akar csinálni.
És az is, aki később elmarad, azért nem azt nézi, mikor lesz vizsgája, hanem úgy érzi, már a segítséget megkapta ahhoz, hogy képes legyen együtt élni a kutyájával és megoldani, ha valamivel gond van.
Az iskoláknak pedig alapból erről kell szólnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!