Hányszor látogatod meg a menhelyi kutyát mielőtt úgy döntesz örökbe fogadod?
2 menhelyről hozott kutyánk van. Az egyik felnőtt már, több, mint 5 éves, nála első látásra szerelem volt, már hoztuk is haza. Megfelelt az igényeinknek is, nyugodt volt, éber, és kezdhettük is vele a tanulást. Váltig állítom, ma is ő a leghűségesebb, legjobb kutyánk.
A másik kutyánk viszont 8 hónapos most, de már 8 hetesen elhozhattuk a menhelyről, ott is születtek. 5 hetes korától fogva minden hétvégén az egyik nap kijártunk, mert nem tudtunk dönteni. Végül 3-szor voltunk kint, és a 4-ikre, már elhozhattuk a csöppséget, akit kiválasztottunk.
Nem fogadtam még örökbe kutyát, de volt egy idő, amikor onnan szerettem volna.
Olyan volt, hogy első látásra beleszerettem (nagyon tetszett a külseje és az, hogy pörgős), de nem volt meg köztünk az összhang. A kutya nem figyelt rám, nem igazán érdekeltem.
Egy másik kutya képeken nagyon elnyerte a tetszésemet, hozzá ki is mentem háromszor, hogy jobban megismerjem, de végül nem hoztam haza.
Persze ez benne van a pakliban.
Én több héten át odajártam, kivittem sétálni is, tudatosan választottam hozzá más kutyákat, hogy megnézzem, milyen kutya ő (nekem fontos volt, hogy kutyákkal teljes összhangban legyen). Megnéztem jófej kutyákkal (azonos neművel főleg), kölyökkutyával, antiszociálissal, ami egyedül volt kennelben, és olyannal is, ami nála sokkal nagyobb. Nagy termetűnél megnéztem volna azt is, milyen az aprókkal.
Mondjuk nem jött össze az örökbefogadás, mert elvitték, mire mentem volna érte...
Úgyhogy most ideiglenesen van egy kutya nálunk, nem egy álomkutya, de legalább jó helyen van, és tudok vele foglalkozni, ami ráfér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!