Mit ajánlotok? Melyiket válasszam?
yorkshire terriert vagy schnauzert
a yorkiet nem divatból akarom mindjárt leírom hogy miért
-lakásba szeretnék egy kis testű kutyát
valami szívósabb fajtára gondoltam ami bírja a 2-3 vagy több óra kirándulást ,futást , játszást
-azért is lenne jó ha szívósabb lenne mert két 25kg-os kutya mellé kerülne
-ezért gondoltam ezekre a fajtákra más terrierre is gondoltam de a jack russel nekem nem annyira tetszik a westie se :S
nem divatból lenne a yorkie meg lenne nevelve hiszen már két nagyobb kutyát is megneveltünk KUTYAKÉNT lenne kezelve
ez a két fajta nyerte el a tetszésemet :)
a snaciba csak a nyírásuk nem annyira tetszik :S van egy ismerősöm aki nem így nyírja vagyis kicsit hosszabban hagyja a szőrüket és úgy sokkal jobban tetszenek
szerintetek mi legyen?
Nekem meg mindkettő van tehát mindkettő oldalt eltudom mondani :)
Őszintén megmondom, és imádom mindkettőt, de a yorkival több a macera, legalább is az enyémmel. Kényes, érzékeny, tudunk nagyokat sétálni de hamarabb elfárad, a kis vékony szálú szőrébe minden beleragad és nehéz, fájdalmas kiszedegetni. Aztán erőszakos, hisztis, pedig én kemény kézzel nevelem de nem riad vissza semmitől. Lelkileg is érzékeny, megsértődik, ha valami nagyobb változás történik (pl. amikor megérkezett a snaci) akkor azt túl reagálja, hetekig nem evett, ágyra pisilt, nem sétált.
A kis szervezete is érzékenyebb, jó minőségű táp kell, és rendszeresség mert különben hányás, hasmenés...
A törpe snacimmal még nem volt komolyabb gondom, se viselkedés, se egészségügyi. Imád kirándulni, rohangálni, de otthon szépen elalszik, nem őrjöng.
Az hogy hogy nyíratod, vagy hogy nem, az rajta múlik.
Nekem a schnauzer fajtamentéstől van az ebem, nagyon rendesek és most újult a honlapjuk: [link]
Ha yorki mellett döntesz viszont csak tenyésztőtől hozz, ami nem olcsó, ne akarj spórolni, 100.000 felett lesz, mert iszonyú sok a szaporító, beteges, túltenyészett kuty. Csak hivatalos tenyésztőt keress és nagyon jól ellenőriz eredményeket, papírokat, egészségügyi szűréseket, tartási körülményeket. éS ne dőlj be semmi egyszeri alom, szerelem alom, meg hasonló hülyeségeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!