Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya megölése büntetendő?

Kutya megölése büntetendő?

Figyelt kérdés
(nem akarok kutyát ölni, csak kíváncsiságból kérdeztem). Az állatkínzást tudom, hogy büntetik.
2011. jan. 7. 18:47
 1/7 anonim válasza:
82%
Csak akkor törvényes ha altatod,de altatni bármikor lehet,nem kell betegnek lennie elég ha megunod...
2011. jan. 7. 18:52
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Állatkínzás büntetendő, ezt jól tudod. Sajnos ma már a megunás okából is el lehet őket altatni, de egyébként a törvényes, szabályos halál a kutyának az, amikor az állatorvos elaltatja.
2011. jan. 7. 18:53
 3/7 A kérdező kommentje:
A rádióban hallottam én is, hogy egy ember kidobta a kiskutyáit :(
2011. jan. 7. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem feltétel, hogy az állatorvos altassa, csak a fájdalommentesség, illetve a gyorsaság. Ha a vadász fejbelövi az sem állatkínzás.
2011. jan. 7. 19:04
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
És a száraz egérméreg ami belső vérzést okoz büntetendő?
2011. jan. 7. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Büntetendő, mert az nem fájdalommentes halál..!
2011. jan. 7. 19:56
 7/7 anonim válasza:

Házilag hogy lehet akkor? Amúgy a vérfojtás (garrot jellegű eszközzel vagy hurokkal) mondjuk humánusnak számít? - csak azért kérdezem mert engem edzésen "altattak" már el vérfojtással, és egyáltalán nem volt különösen kellemetlen (az "altatás" után ha tovább szorítják pár perc múlva bell a halál, de azt már nem érzi a delikvens) - gyors és fájdalommentesnek tűnt saját tapasztalat alapján.

Ha választani lehetne részemről ebben biztos jobban megbíznék mint valami ismeretlen méregben (vagy lelövésben(az agysérülés nem mindig azonnal halálos, attól hogy nem tudsz reagálni már a külvilágra lehet hogy még érzel)/leszúrásban.

Persze azért az állatorvos a tuti. De biztos nem mindenkinek van rá pénze, no meg van amikor az állat szenved, és mire kiérne az orvos stb addig nagyon sokat kínlódna. - ez pl indokolná az aktív házi segítséget. Ilyen esetben pl mit mond a törvény?

2011. márc. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!