Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vajon felnőttként is "félni" fog?

Vajon felnőttként is "félni" fog?

Figyelt kérdés

Kutyusomat még 3 hónaposan megkergette egy felnőtt kutya, akkor nagyon megijedt szegény, visítva menekült. Most 6 hónapos és ugyanúgy sétálgattunk, ment oda a többi kutyához kötözködni, de aztán amikor a nagyobb megkergette akkor megint visítva menekült oda hozzám. Aztán ahogy a közelembe ért újra felbátorodott és megint kezdte a kötözködést.

Szerintetek ez így is marad hogyha ivarérett lesz, vagy esetleg dominánsan fog viselkedni emiatt a többi kutyával?

Járunk kutyák közé, amelyiket rá tudja venni azzal szívesen játszik, most kezdjük a kutyasulit is.

Németjuhász egyébként

2011. jan. 7. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
nem vagyok jártas ilyen dologban de, szerintem amikor nagyobb lesz bátrabb is lesz, nem olyan nagy tragédia végülis ha a kutya azt is megtanulja hogy hogyan kell félni, attól ami erősebb nála, viszont ha felnőtt korában is "félős" marad akkor mégsem jó hogy ennyire fél
2011. jan. 7. 17:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Egyébként egy bátor kis gazember, mert új dolgokat elég jól reagál le és elég nyugodtan.

De remélem én is, hogy ez később nem marad meg.:S Szeretném őrző-védőre járatni.

2011. jan. 7. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Van egy 8 éves "kövér tacskó" (bár valójában színizom) tipúsu kutya ismerősőm Őt még pici korában "lerendezte" egy vele egyidős de nagyobb kutya és azóta is utálják egymást nagyon... Pl: ha az "ELLENSÉG" megjelenik a láthatáron és nem mi vesszük észre akkor örjöngve, ugatva rohanfelé (de ha már csak 1-2 méterre van akkor megáll és ott cirkuszol).

De ha sikerül más nagyobb kutyákkal összebarátkoztatni akkor elfogja felejteni a rossz élményt...

2011. jan. 7. 17:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát remélem, hogy a kutyasuliban lesz akivel össze tudom szoktatni rendesen, mert azt sem akarom, hogy agresszív legyen de azt sem, hogy féljen. :S

Úgy az arany középút lenne a legjobb. :)

Szegény kicsi tacsika. :) De legalább megmutatja, hogy ő nem fél. :D

Véleményem szerint az apróbb kutyák agresszívabbak. :D

Most is a csivava kergette meg a másik felnőtt nagy kutyát, elég temperamentumos kis állat. :D Főleg, ha a családjáról van szó.. :)

2011. jan. 7. 17:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Sziaa:) nekem amstaffom van és szuka most 4 hónapos nem tudom miért de minden embertől fél én sosem bántottam és senki sem de mégis fél... hozzám nagyon is ragaszkodik a kutyák meg folyton neki akarnak menni:SS én kérdeztem kutyasulinál mondták hogy majd elmúlik nála és majd vigyem suliba eleve akartam de szerintem a kutyasuli a tiednek is jót tenne:))
2011. jan. 7. 18:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát akkor remélem, hogy valóban így lesz! :) Bár lehet azért, mert még kölykök és ha felnőttek lesznek akkor bekeményítenek. :)

Szegény kiskutyusod, azért neki mégis csak rosszabb, hogy mindenkitől fél.. :( De miért?

Nektek is sok sikert kívánok ez ügyben, remélem megoldódik. :)

2011. jan. 7. 18:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos fogalmam sincs hogy mitől fél szegény:S van másik kutyám is ha vele együtt sétál akkor bátrabb valamivel azért remélem csak jobb lesz azon is gondolkodom hogy mivel menhelyi kutyus talán ott vagy azelőtt bánthatta valaki én nem tudom:((
2011. jan. 7. 18:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Jaj értem.. :(

Szegényke.

Persze, ha ott a másik, akkor tudja, hogy van aki megvédi. :)

Mondjuk még nevelhető a dolog, hiszen még gyermekecske! :)Sokat szeretgesse mindenki, akkor biztos, hogy nem lesz gondja az emberekkel. :)

2011. jan. 7. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!