A kutya szenved végleges altatáskor vagy ezt csak egy sima elalvásként érzékeli?
Szerintem ezt még soha egy kutya sem mondta el... Nem tudhatjuk pontosan. Szerintem a halál előtt azért biztos van egy olyan pillanat, amik rátör a halálfélelem, de legalábbis valahogyan tudatosul, hogy vége van.
De az biztos, hogy rövidebb, kisebb szenvedés, mint még napokat heteket fájdalomban és elkeseredésben élni.
Több féle túlaltatási módszer van. Én is segédkeztem egy párszor.
Az egyik amikor az orvos simán a bőr alá juttatja a mérget. A kutya ilyenkor elkezd vonaglani, öklendezik és hány is.Ezt nem tartom humánusnak.
A másik mikor altató injekciót ad be neki. Megvárja míg elalszik.Utána egy hosszú tűvel a szívébe juttatja a mérget.
A harmadik mikor vénásan juttatja a mérget a szervezetbe.Ettől is mindjárt elhalálozik.
Szerintem a legelsőtől szenved mert ott a halál beállta tovább tart.
Mindegyik eset kikészít engem. Nem lehet hozzászokni.
Így van, az én kutyám is 2 injekciót kapott. Pedig az már vagy 20 éve volt.
Szerintem ezeket a dolgokat nagyon okosan találják ki, hogy tényleg, valóban fájdalom- és stresszmentes legyen. Öntudatlan állapotban halnak meg. Olyan elaltatási módszer nem terjedhet el szerintem, amiről nincs 100%-osan bebizonyítva a konkrét mechanizmus, és hogy az teljesen "humánus"... már ha maradt mára enne a szónak még pozitív jelentése.
16:13 vagyok, 16:05 válaszára helyeseltem.
Nem tudtam, és nem is gondoltam volna, hogy más módszer is létezhet... szégyen.
A legelsőt verziót akkor adják be a kutyának mikor a gazdi nincs jelen így nem látja mikor a kutya szenved.
Spórolási okokból.
Én mindig ott voltam a saját kutyáim altatásánál.
Ők a második vagy a harmadik fázist kapták.
Mi mindig altatáshoz altattuk el a kutyákat. Ekkor még a gazdi fogta, elköszönt tőle. Miután elaludt ( mintha műtöttük volna ) kiküldtük a gazdát. Ekkor kapta meg a szívébe a halálos adagot, de ezt a gazda már nem látta.
A kutya ilyenkor semmit nem reagál, simán alszik tovább, csak megáll a szíve....
Mindegyik nagyon rosszul érintett engem is. Ennyi egy élet. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!