Veszettség elleni védőoltás. Megbüntethetnek, ha nem adatom be a kutyámnak?
Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 18:35
11/14 anonim válasza:
20:46-os vagyok.
Lehet bele kellett volna írni a kérdésed alá, hogy nem saját kutyáról van szó.
Szerintem akkor másképpen jön le a válaszolóknak is.
Mert így simán arra lehetett következtetni, hogy nem akarod beoltatni a kutyád.
Azért annak örülök, hogy Te mindent megadsz a kutyádnak. :-)
12/14 A kérdező kommentje:
Ez így van!
2011. jan. 6. 00:26
13/14 anonim válasza:
Igen.
Én pár hónappal ezelőtt mentem a bkv-n a kutyusommal, és az ölemben volt. A hölgy jó fej volt, mert nem kért jegyet, viszont azt mondta, hogy az oltási könyvét el kell kérnie. Elvileg kötelező, hogy nálad legyen ha utazol vele, és természetesen a kötelező oltásoknak benne kell lennie.
14/14 anonim válasza:
A veszettség elleni oltás az emberek miatt kötelező, mert a veszettség az zoonózis, kutyáról emberre is támad. Nagyon ritka ma már a veszettség, egészen minimális az esélye annak, hogy a kutya elkapja, nem a kutya miatt, hanem az emberek miatt kötelező. A kombinált viszont a kutya miatt kell, olyan betegségek miatt, ami halálos kimenetelű, és elég gyakori. Tehát a kutya szempontjából a kombi fontosabb, a veszettség viszont a törvény miatt kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!