Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz az, hogy ivartalanított...

Igaz az, hogy ivartalanított kutyának kevesebb táp kell?

Figyelt kérdés
Most fogadok örökbe egy 7kg-os foxikeveréket, akinek az etetési útmutató szerint 145g kell naponta. (Flatazort vettem)A jelenlegi befogadója viszont csak 100-110g-ot ad neki, és én azt olvastam a neten, hogy ivartalanított szuka kevesebbet igényel, mint egy ivaros. A másik kérdésem, hogy a napi össz. 3-3,5óra séta az elég neki? Ez normál vagy magas aktivitást jelent? Köszönöm a válaszaitokat!!
2011. jan. 5. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem igen kevesebb kaját igényel az ivartalanított kutya, öhh sétával kapcsolatba nemtudok válaszolni, mert nekünk pulink van és nemszoktam sétáltatni csak futtatni...
2011. jan. 5. 13:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is kevesebb kaja kell neki, de igazából pár hét/hónap után fogod látni, hogy mennyire van szüksége.

(ha érzed, hogy kezd kissé fogyni akkor picit többet adsz majd)

2011. jan. 5. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:

a séták ideje, hossza egyedfüggő, hogy elégséges-e (-átlagos kutyának ez bőségesen elegendő) ha minőségi munkáról van szó...ha a kutyád nyugodt otthon kellemesen fáradt akkor biztosan elég neki is-közepesen magas, magas aktivitás takar ennyi séta de ez sokmindentől függ nem csak az eltelt időtől hanem a mozgás, feladat intenzitásától is. Ha most elég a kutyusnak "jó húsban van",akkor később is elég lesz neki a 110g táp ugyanabból a fajtból.

Ivartalanított kutyának nek kell kevesebb táp,de semmi esetre sem kell több!!!-sokan kajával "kárpótolják" és elkényesztetik a kutyájukat méhük, petefészkük elvesztéséért. Ez sok fizikai és pszichikai problémát is okozhat!

2011. jan. 5. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:

De bizony, hogy kevesebb táp kell, mert az anyagcseréje is lelassul.

Mondjuk a foxik nagyon aktívak, úgyhogy nem hiszem, hogy el fog hízni.

A 3-4 óra séta szerintem több, mint elég, az alatt ki fog fáradni. De ha mondjuk egy fél órás kocogás/futás is belefér, az a legjobb.

Egyébként itt van egy kis segítség:

[link]

[link]

2011. jan. 5. 13:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat,segítséget!!!

Szellő lány: a kutyus nem vérfoxi, de mozgékony, a keverék másik fele talán pinscher, vagy sivatagi róka?? :-DD (Az ideigelenes befogadója kutyasuliba járatja, de én "csak" a hosszú, tempós sétát tudom garantálni a 2 gyerekem melett)Akkor veszem a csökkentett adagot, és majd az alakja úgyis jelzésértékű lesz, gondolom.

2011. jan. 5. 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Viszont, ha más fajtájú táppal etette, akkor lehet azért adott kevesebbet neki! Általában minél jobb minőségű a táp, annál kevesebb grammot kell adni nekik. A séta szerintem elég lesz neki, biztos pörgős kiskutya :)
2011. jan. 5. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:
...még azt akartam mondani, hogy úgyis látod, ha nem elég a séta... futkározik a lakásban, ugat, ás a kertben vagy ilyesmi. Mind annak a jele, hogy unatkozik és nincs lefárasztva eléggé :)
2011. jan. 5. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!