Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?

Milyen kutyát válasszak?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, panelban lakunk, és szeretnék egy kis termetű kutyát. Mivel suliba járok, és a szülők sincsenek itthon mindig, ezért előfordulhat hogy reggel fél 8-tól délután 2-ig egyedül lenne. Olyan kutyát szeretnék, amelyiknek nem annyira nagy mozgásigénye.. Tudnátok segíteni??
2011. jan. 4. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ennyi információból nem lehet. Az biztos, hogy legalább 2 éves kutyust kellene keresned. Nektek kellene tudnotok eldönteni melyik kutyafajták tetszenek (ez is fontos).

Azt javasolnám menjen el az egész család egy menhelyre és közösen keressetek kutyust.

2011. jan. 4. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy szép kiskutyát válassz!:)
2011. jan. 4. 21:23
 3/9 gfero ***** válasza:
egy pekingi palota kutyát de olyan kutya amit nem kel sétáltatni és elvan egész nap a panelben nem létezik
2011. jan. 4. 21:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menhelyi, fiatal, nyugodt-inkább alvós -jellegű, de játék közben élénk , ép idegrendszerű kutyát kell válasszál, aki magától is odamegy hozzád, nem ugat, csak keveset, és hagyj otthon egy diktafont, vagy videokamerát, h. mit. csinál mikor egyedül van.

a fajtatiszta kutyától mint szakember, óvlak.

cső

2011. jan. 4. 21:24
 5/9 anonim ***** válasza:
utolsó: hogy értetted azt, hogy a fajtatiszta kutyától óvod?
2011. jan. 4. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
szia nekem beagelem van most 5 honapos bar nagy a mozgasigenye de ha bent van a lakasban allandoan alszik vagy elfoglalja magat a jatekaival en is fel 8 tol 2 fel 3ig suliba vagyok es 16\l nagyimmal lakom es egyedul nevelem a kutyust nagyim reggel 6-3ig dolgozik ien lustabb kutyus napi 2ora intenziv futas a kutyaparkba kihancurozza magat a tobbi kutyussal aztan egesz ejjel alvas..nagyon edes kutyak es konnyen tanithatoak:) csak ajanlani tudom ..bar nem ojan icuri picuri
2011. jan. 4. 22:36
 7/9 anonim ***** válasza:

hasonló helyzetben élek, nekem törpe snacim van és tökéletesen alkalmazkodik mindenhez. De gondolkodhatsz még ezeken: bichon, pekingi palotakutya, lhasa apso, uszkár, tacskó.

És szerintem se akarj kölyköt, egy picivel több napot otthon kell maradni az elején. Ráadásul rág, pisil, kakil, rombol, és nehéz úgy nevelni ha egyedül van bezárva.

Nézegess menhelyeken, fajtamentőknél, ott pontosan elmondják hogy neked melyik kutyavaló, és folyamatosan segítenek, tanácsot adnak, vagy ha valami zűr van akkor vissza is veszik.

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. jan. 5. 09:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Válasz, h. miért óvom a fajtatiszta kutyától. Sokeredős egyenlet.

--hozzá nem értőt zugtenyésztők rávesznek bárminek a megvásárlására

--ingyen tetszés szerinti méretű és vérmérsékletű kutyához juthat a kérdező

--200 körüli öröklődő betegség nem jön szóba

--túltenyésztett szörnyet elkerüli

--okos és szívós, hálás és hüséges jószágok, hosszú élettel,

--első kutya lesz, a fajtatiszta kiválsztásához érteni kell, (illetve nem kell), ilyenkor--gyors csere, (ha megvan még a dealer)

--hosszú krónikus betegeskedés,

a családi kassza kiürülése, korai örök vadászmező

-- vagy véletlen szerencse folytán boldogság lehet az eredmény.

2011. jan. 5. 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Nem első kutya lesz, mert 10 évig kertes házban laktam, és volt már kutyám. Lehet hogy a menhelyre fogok menni. Nem akarok elhamarkodott döntést hozni, úgyhogy még meggondolom. :)
2011. jan. 5. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!