Mit tegyek? Tanácstalan vagyok. Van egy 8 hetes keverék kiskutyám. Egyik probléma a szobatisztaság. Mit tegyek, hogy minnél előbb megtanulja? Másik problémám, hogy iszonyatosan harap.
Harapás: Írta már előttem valaki, hogy ilyenkor próbálgatja meddig mehet el. Ez így is van. csak nem szabad neki hagyni, hogy erőset harapjon. Ha mégis megtörténik - hogy is fogalmazzam meg - szorítsd össze a pofáját, hogy ne tudja kinyitni és rázd meg kicsit így a fejét, miközben leszidod. Ne ess túlzásba, nem kell bántani, tudja ő, hogy miért kap ki.
Szobatisztaság: Az orrbeletolós megverős módszer ősrégi és tévhit. Igen, bejön, de azon az áron, hogy a kutya félni fog tőled és nem pedig tisztelni fog. Sose bántsd! Szorítsd meg a nyaka feletti bőrt és húzd oda a pisihez, kakihoz, hogy érezze a szagát és rángasd meg kicsit. Az anyja is itt fogja meg neki ha rosszat csinál. Egyébként 2-3 hónapos koruk előtt nem nagyon tudják visszatartani ha akarják se. szóval ne légy annyira szigorú, javaslom én is a kutyapelenkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!