Kölyökkínzás, szabálytalan csonkolás. Fel lehet az ilyet jelenteni?
Nézzétek meg a fenti linket, az egy dolog, hogy fajta standard nem engedi a német boxer farokcsonkolását, továbbá Magyarországon törvény tiltja, hogy megnyomorítsák a kölyköket, de ez azért túlzás. Szerencsétlen kölyköknek tőből leszedni a farkát.
Kérdés: Fel lehet-e ezt az illetőt valamilyen módon jelenteni, hogy ne folytathassa áldásos ténykedését?
Én úgy tudom, hogy a standard alapján a boxernek vágják a farkát, na de nem ennyire! :S
Szegény kutya hogy fogja így megértetni magát, nincs farka konkrétan... :S
Azért egy minimális farkincát hagyhattak volna neki.
Kérdés, ezt vajon orvos vagy "otthoni szakértő kéz" barmolta össze?
Borzasztó...
Sajnos nem tudom, hogy valaki foglalkozna-e ezzel.. a mi állatvédelmünk egyenlő a nullával. :S
Ismerősöm 40 éve boxert tenyészt,aranykoszorús mestertenyésztő,de Ő már nem csonkít kutyát.
Nem véletlenül.Ehhez képest sok kiállítást nyernek a kutyái,az egyik pl.több mint negyvenszeres győztes volt.
Magyarországon semmiféle törvény nem tiltja a kutyák fül- illetve farokcsonkolását.
a standardet nem ismerem, de bőven látok még kiállításokon farokcsonkolt kutyákat, úgyhogy abban sem hinném, hogy így szerepelne.
Ez sem igaz!
Nagyon-nagyon sok csonkított kutyát vert meg a kiállításon a tönkre nem tett boxer.
fülvágott kutyám van (ül mellettem és röhögve üzeni, hogy nem érzi magát tönkretettnek), volt már, hogy előrébb sorolták a füle miatt, és volt, hogy hátrébb. bár ez utóbbi csak egyszer fordult elő...
a kérdésre visszatérve, kötve hiszem, hogy emiatt egy állatkínzásos feljelentés megállna.
Vannak országok ahol tényleg tiltják pl. Anglia, Svédország, Dánia és olyanok is ahol nem. Ilyen Magyarország, Németo., Franciaország is. Több tenyésztő is vágatja a mai napig.
Mellesleg nem kell erről úgy beszélni mintha egy életre szóló traumát okoznának ezzel a kutyának és nem élhetne teljes életet. A brutális megcsonkítás az, ha valaki egy felnőtt kutyának tőből levágja a lábát és az orrát. De csak mondom, még ezekkel az esetekkel sem foglalkozik senki, nemhogy azzal, hogy valaki levágatta a boxer kölykök farkát... Kimennének a helyszínre és látnának néhány (látszólag) teljesen egészséges, jól táplált, játékos kutyát. Őszintén, szerinted ki foglalkozna ezzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!