Hogy használjuk a klikkert?
Szeretném kipróbálni a klikker képzést, de egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy működik, mikor klikkelünk, mikor nem, stb.:)
Láttam, hogy van ilyen könyv, de egyenlőre még nem tudom megvenni, addig is kíváncsi lennék. :)
Kutyasuliban van lehetőség klikkerezésre? Úgy értem, hogy közlöm az oktatóval, hogy így szeretném és slussz? Vagy azt inkább csak itthon magunknak gyakoroljuk?
köszi :)
Ha hagyományis suliban akarsz klikkerezni, akkor az oktatók nem fognak tudni segíteni, ha elakadsz, sőt vannak olyanoktatók, akik eleve ferde szemmel néznek a klikkerre.
Ha hagyományos suliban klikkerezel, akkor a klikk csak egy felesleges plusz lesz a falat előtt, nem fogsz tudni igazi eredményeket elérni.
Olvasd el először ezeket a cikkeket: [link]
Ebből már jobban fogod érteni a klikker lényegét. Klikkerrel mindig az adott viselkedést erősíted meg a kutyánál.
Ha mondjuk maradunk a fenék lenyomós ültetésnél, akkor simán lehet, hogy mikor lenyomod a kutya fenekét, akkor a kutya aktív viselkedése az ellenállás lesz, Ha ebbe beleklikkelsz, akkor pont azt fogod megtanítani a kutyának, hogy ha nyomod a fenekét, akkor tartson ellen a nyomásnak, és az életben nem fog leülni a kutyád.
Ha klikkerezni akarsz, akkor azt vagy otthon egyedül, a sulitól függetlenül, más típusú feladatokkal csináld, vagy keress egy klikkeres sulit.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszi a válaszokat! :)
Bocsi, szerintem pont egyszerre válaszoltunk, ezért nem láttam, hogy írtad, hogy nem jó a klikkerezés és a klikker nélküli suli keverése. :S
Akkor mindenképp megveszem a könyvet, és utána tanítom. :)
Egyszer voltunk abba a suliba ahová járni fogunk, ott a kutyusokat nem lenyomásos technikával, hanem jutifalival tanították. Vagyis, feje fölé emelték és megvárták míg leül. :) Fekvés ugyanígy. :) Igazából nekem lesz nehéz átformálódni, mert az előző kutyámmal egy másik kutyasuliba pedig a lenyomásos technikát alkalmaztuk.
Egyébként nagyon okos a kutyusom, mert elég egyszer rávezetni a dolgokra és már csinálja is. :) Múltkor pl. úgy feküdt le (a fekszik szóra) hogy előtte soha senki nem mutatta meg neki, hogy is kéne ezt. :D Meg is lepődtem. :) De nagyon megdicsértem (ráadásul szabályosan feküdt). :)
Köszi még egy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!