Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen idősen vihetem a kutyát?

Milyen idősen vihetem a kutyát?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen idősen lehet a kutyát kutyaiskolába vagy kutyaoviba vinni? És mi a különbség a kettő között? És a szobatisztaságra ott is lehet tanítani? Tudom, hogy ez butaságnak hangzik, de ezt hallottam valahol. Igaz ez? Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 1. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Tudtommal 7 hónapos korig van kutyaovi, alapszocializációs feladatokkal, utána van kutyasuli, amit már te dönthetsz el, hogy milyen komoly szintre viszed a blökit...:)

Szobatisztaságot nem tudom, én azt magamtól szoktattam, mivel maximum tanácsot tudnak adni, nem ők lesznek mindig a kutya mellett, hanem remélhetőleg te...kétóránként levinni, etetés után is, ivás után is, megdicsérni de nagyon, ha kinn végzi a dolgát, verni sosem szabad, az orrát se kell belenyomkodni, elég, ha határozottan rászólsz, hogy nem szabad...Sok türelemmel viszonylag hamar rá fog jönni a picur, hogy miért kap jutifalatot (ami később elmaradhat) :)

2011. jan. 1. 20:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. És mennyi idős koráig kell kétóránként levinni?
2011. jan. 1. 20:57
 3/13 A kérdező kommentje:
Ja és hét hónapnál a kutyaoviban nem tanulja meg az alapdolgokat? És ha belekezdek kötelező hét hónapon át járatni vagy ha már jónak látom abbahagyhatom?
2011. jan. 1. 20:59
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, hogy milyen fajta, jellegű kutyus, mindnek más az igénye..az én picurkám kb másfél hétig volt 2-3 óránként, aztán szép lassan toltuk ki a leviteli időket, de csak apránként, hogy hozzá tudjon szokni. Most 9 hónapos és ha nem tudok hazajönni délután kettő körül, akkor bírja este hatig kb..szal mostmár a 10-12 óra is megy neki, de ennyire nem terhelem túl, ha nem muszáj...:)
2011. jan. 1. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, de ajánlják kezdő kutyások számára az ovit is, ha nem is viszed hetente, de nem árt neki, ha nincs tapasztalatod a nevelésben, mint marad, ül, fekszik, stb, amely parancsok sokszor a kutya életét is menthetik..szóval érdemes rászánni az időt. De az ovi tényleg jó dolog :) sok kutyást megismerhetsz..az iskolában már követésre, agilityre is taníttathatod :)
2011. jan. 1. 21:02
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm. csak mert úgy alakult hogy valamikor nyár eleje felé kapnám meg, de szeptemberbe suli, úgyhogy az nem menne, hogy kétóránként kiviszem, de hat óra múlva körülbelül ki tudom vinni ha hazaérek.
2011. jan. 1. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
23%
Kutyaoviba már 4-5 hónaposan viheted,kutyaiskolába 10-11 hónposan! a különbség a kettő között hogy a kutyaoviba a fiatalabb kutyusokat viszik! a szobatisztaságra a kutyaovikba tanítják őket nem butaság remélem segíthettem :)
2011. jan. 1. 21:04
 8/13 A kérdező kommentje:
csak mivel szeptemberben suli, ezért max. hétvégén tudnám vinni. Ja és Szegeden található kutyaovi? Ha van honlapja belinkelnétek? előre is köszi, de elkezdem én is keresni, nehogy valaki lecsesszen hogy én nem tudok eljutni a google-ig
2011. jan. 1. 21:06
 9/13 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó, de olyan későn indul csak a kutyaovi? addig, hogy tanítsam a kutyust?
2011. jan. 1. 21:07
 10/13 anonim ***** válasza:
én a kutyusomat kutyapelussal neveltem szobatisztává! Az első hónapban még a fenékre csatolóst a következőkben pedig a földre terítőset vettem neki(egyhelyre célszerű neki mindig lettenni mert akkor tudni fogja hogy például nem a szőnyegre hanem a pelusra kell pisilnie!) Ezt veheted neki fél éves koráig és utána jelezni fog az ajtónál ha dolga van!:)
2011. jan. 2. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!